Din 22 decembrie sunt expuse, la Galeria Orizont din Bucuresti, lucrarile semnate de Rodica Xenia Constantin. Acestea au fost realizate in ultimii doi ani si sunt legate de elemente luate din realitate. Stanci, dealuri, pietre, insule, plaje marine, scoici. Solitudinea, meditatia sunt stari pe care ti le inspira aceste teme.

"Pietre la malul marii", "Insula" sau "Copacul" reprezinta elemente ale eternitatii, ale insingurarii, in planuri abrupte, incomunicabile.

Despre alte lucrari, cum sunt cele intitulate "Acesta este lacul meu" sau "Aceasta este inima mea", criticul de arta Alexandra Titu remarca faptul ca artista "isi concentreaza cu intuitie si pricepere relatia dintre mesajul sau lapidar despre o singuratate esentiala, definitorie, care se transpune in cea a lumii, pe care doar o reflecta, fara a angaja o comuniune.

" Artista Rodica-Xenia Constantin este membra a Uniunii Arstistilor Plastici si a Federatiei Culturale Feminine Paris-Franta si a fost distinsa in 2003 cu Premiul "Professional Women's Advisory Board" de catre American Biographical Institute. Pictura Rodicai-Xenia Constantin a beneficiat de expozitii repetate in tari precum Danemarca, Germania, Austria, Liban, Olanda, Franta.

O latura importanta a personalitatii artistei este militantismul feminin, capacitatea de a se darui pentru reusita unor actiuni de grup, cu participare internationala. Din anul 2001, initiaza si organizeaza o serie de programe culturale in Romania, Iugoslavia, Iran, Franta.