In cadrul festivalului UK_RO 2004 a fost deschisa expozitia "De la Moore la Hirst - 60 de ani de sculptura britanica", eveniment care a incheiat seria manifestarilor ce au avut loc de-a lungul acestui an.

"De la Moore la Hirst - 60 de ani de sculptura britanica" continua dialogul cultural intre Romania si Marea Britanie, dialog inceput prin retrospectiva Brancusi organizata de Tate Modern la Londra la inceputul anului 2004. Evenimentul desfasurat la Muzeul National de Arta de la Bucuresti este, de altfel, si cel mai semnificativ dedicat sculpturii britanice in Romania.

Publicul va avea ocazia sa vada peste 50 de lucrari originale semnate de creatori de prim rang, pornind de la parintele sculpturii britanice moderne, Henry Moore, strabatand deceniile de inovatie si experiment si ajungand astazi la Damien Hirst. Si, pentru prima data, numele unui artist roman, cel al lui Paul Neagu, va fi integrat in ansamblul marilor nume ale sculpturii britanice.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 18 decembrie 2004 - 27 februarie 2005. Programul de vizitare al expozitiei este de miercuri pana duminica intre orele 10 si 18. Mai multe detalii aflati accesand site-ul www.uk-ro.net.