- Domnule Becali, Plesan a spus ca se va decide dupa Anul N..

- Gata, opriti-va, nu ma mai intrebati de Plesan. Nu ma mai intereseaza acest jucator. S-a terminat povestea asta.

- De ce?

- Pai, ce, eu stau sa ma joc cu el? Marti dimineata trebuia sa plec la munte, in vacanta, cu sotia si cu copiii, dar nu m-am dus deoarece am stat pentru transfer. Am vorbit cu Dinel Staicu la telefon si i-am spus sa vina la Bucuresti. Mi-a zis ca Galatasaray vrea sa-i dea banii in rate, iar eu i-am zis: Dinele, cind vii la Bucuresti, gasesti pe biroul meu 1,5 milioane de dolari.

Iti dau pe loc toti banii.

- Si de ce nu a mai venit?

- Trebuia sa vina si cu baiatul ca sa semneze. Plesan insa a vrut sa-l mai las pina dupa Anul Nou, aceasta dupa ce pe la jumatatea lui decembrie mi-a zis ca are nevoie de 10 zile pentru a se decide. Am avut incredere in el, am crezut ca are onoare si demnitate, dar m-a dezamagit. Ce, eu stau sa ma rog de Plesan sa vina la Steaua?

- Gica Popescu a spus ca Steaua...

- Stiu ce a spus, ca noi sintem ultima varianta. Cum adica, Steaua e manta de vreme rea? Plesan nu se joaca de-a Steaua. I-am aratat ca-l vreau si ca-l respect, cine a mai dat vreodata 1,5 milioane de dolari in Romania? Dar daca el n-a fost de acord ii spun la revedere.

- Impresarii lui, care sint verii dumneavoastra, v-au pus din nou bete in roate.

- Isi dau prea mare importanta impresarii si de-asta nu mai pot eu de ce fac ei. Sa stiti ceva, poate mi-au facut un bine, ca banii au ramas la mine in buzunar si nu sint acum la Dinel Staicu.

MM: "Nu s-ar fi integrat"

Refuzul lui Mihaita Plesan de a se prezenta sa semneze marti contractul cu Steaua a stirnit ieri furia lui Mihai Stoica. "Plesan ne-a mintit. Ne-a cerut ragaz de 10 zile pe 18 decembrie, dupa care noi l-am asteptat si el nimic. La Steaua sint jucatori cu personalitate si caracter si de aceea cred ca el nu s-ar fi integrat.

In nici un caz nu merita 1,5 milioane de dolari", a spus MM, care a adaugat ca s-ar bucura daca Plesan n-ar mai ajunge la Steaua. y Dan Udrea

"Impresarii il orienteaza acolo unde au interes"

In vizorul lui Mihai Stoica au intrat ieri si impresarii jucatorului. Desi a spus ca nu crede ca exista un complot al acestora, MM i-a atacat subtil pe fratii Becali: "Interesul lor nu era ca Plesan sa ajunga la Steaua si este normal sa-l orienteze acolo unde au aceste interese".

Apoi, Stoica i-a transmis un mesaj lui Gica Popescu: "Il anunt ca Steaua nu a fost, nu este si nu va fi niciodata o solutie de rezerva pentru vreun jucator, asa cum a zis el", a spus Stoica. y Dan Udrea

Neaga amendat cu 10.000 de dolari

Dupa ce Gazeta Sporturilor l-a surprins pe Neaga jucind fotbal in sala la turneul "Top Trade" de la Baia Mare la inceputul acestei saptamini, atacantul Stelei risca sa ia o amenda mai mare de 5.000 de dolari, atit cit este sanctiunea prevazuta de Zenga pentru fotbalistii care joaca fotbal in sala pe perioada pauzei competitionale.

Walter a aflat de faptul ca Rica a incalcat regulamentul impus la plecarea in vacanta si vrea sa-l amendeze cu 10.000 $ pe Neaga.

"Steaua se accepta sau se refuza, nu se amina. Prin modul cum s-a comportat in ultimele zile, Plesan a refuzat Steaua"

Mihai Stoica

"N-o sa ramin pe drumuri!"

Mihaita Plesan nu face un capat de tara, daca Steaua nu mai doreste sa-l transfere

Adrian Florea

- Mihaita, cum comentezi acuzele lui MM Stoica?

- Pai, nu prea e nimic de comentat. Eu stiu ca domnul Gigi Becali decide la Steaua si cuvintul dinsului e cel care conteaza cu adevarat.

- Bine, dar le-ai promis oficialilor stelisti ca pina pe 28 decembrie te decizi?

- Da, asta e adevarat. Pe 18 decembrie le-am cerut un ragaz de 10 zile, ca sa pot cintari cit mai bine ofertele, sa iau hotarirea cea mai buna in ceea ce ma priveste. Dar intre timp am purtat o discutie la telefon cu patronul din Ghencea si am zis s-o lasam pina dupa Revelion, sa nu ne grabim acum. Domnul Gigi m-a inteles, mi-a urat succes, chiar daca n-o fi sa joc la Steaua.

- Dar astazi si Gigi Becali a declarat ca transferul tau n-ar mai fi de actualitate.

- In cazul asta, ce-ar mai fi de spus?! Asta e, pe drumuri n-o sa ramin.

- Tu unde ti-ai dori cel mai tare sa evoluezi?

- N-am sa fiu ipocrit si-o sa-ti spun direct: mi-ar conveni o echipa din strainatate, unde sa fac performanta, dar sa si cistig un ban frumos. Sigur, si propunerea Stelei ma flateaza, pentru ca e clubul cel mai bine organizat din Romania si as avea si sansa de a evolua in primavara europeana, contra Valenciei.

- Tu ai decis sa amini raspunsul pina dupa Revelion sau ti-au impus impresarii tai?

- Eu am decis. Gica Popescu sau fratii Becali n-au nici un amestec. Nu prea am raspuns la telefon in ultimele zile pentru ca am fost pe la tara si n-am avut semnal, nu ca mi-ar fi cerut ei sa ma dau "lovit".

Are si varianta Besiktas!

Pe linga Steaua si Galatasaray, Plesan este, mai nou, si pe lista de prioritati a lui Besiktas! Surse autorizate afirma ca echipa la care evolueaza Daniel Pancu a facut cea mai consistenta oferta, 2,5 milioane de dolari pentru un transfer imediat. De asemenea, Mihaita ar avea un contract pe 4 ani, cu un salariu stagional ce ar creste de la 500.000 $ in primul sezon pina la 800.000 $ in ultimul.

Steaua i-a propus lui Dinel Staicu 1,5 milioane de dolari, plus Pitu si Tibi Lung, in vreme ce Galata n-a licitat decit 1.000.000 $.