Senatorii s-ar putea reuni in sedinta extraordinara pe 27 si 28 ianuarie, comisiile permanente fiind chemate sa lucreze in saptamana 24-27 ianuarie pentru a elabora rapoarte la cele 14 proiecte de lege care au ramas de la fostul Guvern, precum si la ordonantele pe care le va emite noul Executiv in vacanta parlamentara.

Acest anunt a fost facut ieri de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, imediat dupa terminarea sedintei Biroului Permanent. "La Senat au ramas, din fosta legislatura, 170 de proiecte si propuneri. Din acestea, numai 80 isi vor continua cursul in procesul legislativ", a mentionat Nicolae Vlad Popa (PNL), chestor al Senatului.

El a precizat ca 74 de propuneri si 16 proiecte au fost restituite sau clasate pentru ca nu mai au sustinatori.

Mai multi senatori au inceput sa se planga in timpul lucrarilor de lipsa unui spatiu adecvat pentru a-si desfasura activitatea. Pesedistul Ion Vasile i-a atras atentia lui Vacaroiu ca senatorii nu au birouri si nici macar un loc "unde sa-si atarne hainele" sau sa-si puna proiectele de lege.

In replica, Vacaroiu i-a linistit pe senatori, anuntandu-i ca in 2005 vor fi alocate 325 de miliarde de lei pentru spatiile comisiilor permanente si ale grupurilor parlamentare pe care le vor utiliza senatorii pentru noul sediu de la Palatul Parlamentului.

El a mentionat ca Senatul s-ar putea muta in noul sediu in iulie sau august, astfel incat sesiunea parlamentara din toamna anului viitor sa se desfasoare la Palatul Parlamentului. Totodata, Popa a mai declarat presei ca este posibil sa se numeasca si un secretar general adjunct al Senatului, tinand cont de volumul mare de munca din perioada mutarii institutiei.

De altfel, Liviu Bindea (PRM) s-a declarat si el nemultumit de faptul ca a fost chemat la serviciu ieri dimineata, motiv pentru care a ramas fara bilet de tren pentru a se deplasa in teritoriu."Ce n-ati inteles este faptul ca programul de lucru a fost votat pana joi", a comentat Vacaroiu.

Deputatii au intrat si ei de ieri in vacanta