Cei cinci sindicalisti de la BNS care au ajuns deputati pe listele PRM au tradat bine. Deputatii BND: Cocrea Olguta, Mircia Giurgiu, Ion Stoica, Costel Ovidenie si Dan Mocanescu au votat pentru Cabinetul Tariceanu. Acest lucru a fost confirmat de Dan Mocanescu, liderul grupului, care ne-a declarat ca a reusit sa mai atraga de partea sa inca cinci deputati PRM. „Atmosfera de aseara (marti – n.r.

) a fost destul de tensionata, deoarece diferenta dintre cele doua mari grupuri politice care s-au format acum in Parlament era de doar 5 voturi. La un moment dat, inainte de vot, fostul ministru (si lider sindical – n.r.) Marian Sirbu a venit la mine si mi-a spus ca «n-ai sa decizi tu si grupul tau majoritatea».

Am zimbit si mi-am vazut de treaba mea“, povesteste Dan Mocanescu despre culisele votului.

Degringolada din PRM

Liderul grupului PRM din Camera Deputatilor, Lucian Augustin Bolcas, ne-a declarat ca exclude orice posibilitate ca vreunul dintre colegii sai de partid sa fi votat Cabinetul Tariceanu. „Garantez ca toti membrii PRM au votat impotriva acestui guvern. Nu cred ca Mitica Dragomir a votat pentru actualul guvern.

In cadrul unui partid nu poti avea pareri separate, mai ales cind e vorba de un vot politic“, spune Bolcas. Cu toate acestea, deputatul PRM Dumitru Dragomir nu s-a sfiit sa ne declare deschis ca a votat actualul Guvern. „Da, domnule, am votat pentru. Il apreciez si pe Basescu, si pe Tariceanu si am multi prieteni in acest guvern“.

Tradare, tradare, dar sa n-o stie si ei

Ion Iliescu si Adrian Nastase au recunoscut, ieri, intr-o videoconferinta a PSD tinuta la Baneasa, faptul ca o parte dintre parlamentarii partidului au votat, marti seara, in favoarea Cabinetului Tariceanu, dupa cum ne-a confirmat liderul PSD Vasile Dincu.

Potrivit acestuia, Iliescu si Nastase au fost de parere ca votantii pesedisti ai lui Tariceanu nu vor fi penalizati dintr-un motiv foarte simplu: nu se cunoaste numele lor, votul de investitura fiind secret, cu bile. Surse din PNL ne-au declarat ca, intr-o discutie cu mai multi lideri liberali, Mircea Geoana si-a aratat disponibilitatea de a sustine Cabinetul Tariceanu.

Cu toate acestea, Geoana a negat acest lucru, asigurind ca senatorii partidului au votat impotriva Cabinetului Tariceanu, dar nu era sigur de votul colegilor sai deputati. „Combinatorii de profesie sint in Camera Deputatilor“, a spus Geoana, facind aluzie la viceliderul grupului PSD, Viorel Hrebenciuc.

Acesta, celebru pentru aranjamentele politice de culise pe care le practica, se declara sigur, cu citeva ore inainte de procedura de vot, ca noul Executiv va trece „cu voturi de la PRM“.