La Antena 1 am mai văzut un anunţ care menţionează că rochia de Revelion a lui Carmen Şerban a costat mai mult de 4.000 de euro. Cam cit o maşină modestă. De pantofi nu scria nimic, dar cred că sint ceva mai ieftini.

Cind a fost invitată la Tatu, nu ştiu cu ce era incălţată, dar zdupăia podeaua de sughiţau brăduleţii din platou. Or, nişte pantofi fini n-ar fi reuşit o asemenea performanţă!

Dacă e să ne luăm după moleculele lui Hincu, ne paşte un cutremur nou şi mare. Problema lui e că n-ar putea preciza magnitudinea şi momentul acestei catastrofe decit dacă ar şti mai multe despre zgilţiielile mici care se produc mai des. Acestea insă fiind cvasiinsignifiante, ii cam scapă de sub control.

Aşa că l-a rugat pe Dan Diaconescu de la OTV, in direct, să afle de la ceilalţi seismologi cind vor avea loc cutremurele mici, pe baza cărora el va putea calcula data şi mărimea celui mare! Pe Hincu il mai interesa o deplasare pe termen nelimitat in Japonia, că acolo s-ar edifica el pe deplin şi ne-ar lumina şi pe noi la timp, nu numai după

ce ne adunăm cioburile de prin casă.

Mai sint citeva ore pină la Revelion şi Maria Cirneci ne zăpăceşte minţile şi ne face talmeş-balmeş opţiunile: marea duduie a folclorului romanesc apare la OTV şi ne indeamnă să stăm neclintiţi acolo, pină-n zori, fiindcă nici nu ştim ce pierdem; in acelaşi timp, tot Maria Cirneci răsare la Antena

1 şi ne sfătuieşte să nu lipsim de la „paranghelia“ postului respectiv. La celelalte posturi n-a tocmit-o nimeni, altfel le-ar fi promovat programele de Revelion cu aceeaşi fidelitate. Că banii n-au siglă!

„Maşina de vise“ este o emisiune de la B1 TV, in care vedeta romanească spune ce voia să se facă ea atunci cind era mică. Marina Voica, de exemplu, a vrut să se ia la intrecere cu paserile ceriului, adică să piloteze avioanele.

E, n-a fost să fie, dar iată ce carieră de succes a avut in muzica romano-spaniolă şi, mai nou, in baladele de inspiraţie arăbească. Imbrăcată ca o Şeherezadă, ea a cintat alături de Fuego, infăşurat şi el in cearşafuri, o melodioară cumplit de comică. Fuego zicea: „Tu eşti porumbiţa mea“.

Ea intreba: „Da’ ai bani?“. El: „Am, am“. Ea: „Dacă ai, sint a ta“. El: „Tu eşti veveriţa mea“. Faţa lui Dan Tudor, moderatorul emisiunii, atit aş fi vrut să mai văd in timpul ăsta! Dar nu l-a filmat nimeni.

Filip Stoler ne explica, la „Agenţia 2 fără un sfert“-ul lui: „Romanul e obişnuit să bage vastu-n caraiman, aşa vorbesc şuţii“. Omul vorbeşte pe inţelesul tuturor şi o face spre binele nostru: „N-aş vrea să mă dau savant la această oră a dimineţii.

“ Ca să vedeţi de ce se temea el! Că vom confunda şuţii cu savanţii.