Presedintele Traian Basescu si-a petrecut noaptea de anul nou in doua locuri: la Predeal si in Piata Universitatii din Bucuresti. In Piata Basescu a tinut sa fie exact la miezul noptii impreuna cu bucurestenii adunati sa petreaca revelionul in aer liber.

Dupa ce a tinut un discurs in Piata Universitatii si a deschis o sticla de sampanie din care a baut fara prea multe fasoane, presedintele s-a intors la ora 2 dimineata la hotel Orizont din Predeal, unde a sarbatorit revelionul impreuna cu sotia, Maria, si cu liderii PD Cozmin Gusa si Aurelian Pavelescu, alaturi de care a cantat pana dimineata melodii populare interpretate de solistul Aurel Tamas.

Surse participante la petrecerea presedintelui ne-au declarat ca masa de revelion pentru el si pentru sotia sa l-a costat pe Basescu 13.800.000 de lei.

Cu cinci minute inainte de miezul noptii Traian Basescu a sosit in Piata Universitatii, unde cateva mii de oameni erau adunati sa petreaca noaptea de revelion. Basescu s-a urcat pe scena, a luat un microfon si, relaxat, a tinut un discurs in calitate de presedinte "al tuturor romanilor".

"Am venit sa va spun ca va iubesc! Va iubesc pe voi, cei 22 de milioane de romani care traiti aici, intre granitele tarii, si la fel de mult ii iubesc si pe cei 6 milioane de romani care traiesc in toata lumea! Incepem acum o noua viata, traim intr-o noua Romanie! Vreau sa stiti ca aveti un presedinte puternic, pentru ca noi, romanii, suntem o natiune puternica!", a spus Traian Basescu vorbind

despre respectarea promi-siunilor facute in timpul campaniei electorale. Luandu-se cu vorba, presedintele a intrat cu discursul sau si peste ora 00:00. Dandu-si seama, a inceput sa numere si a strigat "La multi ani, Romania!", dupa care a luat o sticla de sampanie, a deschis-o si a baut din ea fara sa astepte sa i se dea un pahar.

Apoi le-a urat din nou romanilor la multi ani si si-a facut iesirea din scena cu binecunoscuta-i urare "Sa traiti bine!".

Premierul Tariceanu in schimb a trecut in noul an la Sinaia, impreuna cu o parte din ministrii sai si cu unii dintre liderii PNL, in frunte cu deputatul Cristian Boureanu si cu presedintele CJ Prahova, Florin Anghel.

Pe Tariceanu si pe ministri vacanta de revelion i-a costat 900 de euro de persoana, bani pe care spun ca i-au scos din buzunar cu draga inima, pentru ca hotelul International, unde au fost cazati, ii apartine colegului lor de partid Dan Radu Rusanu.

Se spune ca Rusanu a primit inalta insarcinare de a gazdui vacanta de anul nou pentru Cabinetul Tariceanu "ca o compensatie" pentru faptul ca nu a fost nominalizat pentru functia de ministru al Finantelor. Tot ca o compensatie a fost si faptul ca hotelul lui Rusanu a fost gazda primei sedinte de guvern "fara cravata", organizata la solicitarea lui Tariceanu pe 1 ianuarie.

In prima zi a anului premierul i-a convocat la Sinaia pe toti ministrii Cabinetului sau - cu exceptia lui Adriean Videanu si a lui Mihai Voicu, secretarul general al Guvernului -, aflati in vacanta in strainatate la o intalnire neoficiala, cu tot cu sotii si copii, pentru a socializa si crea relatii personale intre membrii Guvernului.

"A fost ceea ce se numeste pretentios team building sau, pe romaneste, un sprit guvernamental", ne-a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres.