Noul guvern e pe cale să producă schimbări majore şi in agricultură. Ministrul Gheorghe Flutur a anunţat luni intenţia de-a modifica, din nou, legea privind restituirea terenurilor agricole şi-a pădurilor. Motivul ar fi greutatea prin care se restituie acum, dar mai ales miile de procese pe rolul instanţelor, in această problemă.

Ministerul agriculturii evaluează stadiul retrocedărilor de terenuri după ce instituţia a primit mii de plangeri de la persoane nemulţumiţe că nu şi-au primit incă proprietăţile inapoi sau nu au fost respectate vechile amplasamente.

Astfel de semnale, inclusiv cele referitoare la restituirea imobilelor, il determină pe ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur să pună sub semnul intrebării numărul de retrocedări anunţat de fostul guvern.

Ministrul agriculturii spune că vrea să reducă birocraţia cu care se confruntă foştii proprietari in incercarea de a işi redobandi bunurile.

Oficialul insistă de asemenea pentru infiinţarea unor instanţe speciale care să se ocupe exclusiv de litigii legate de propietatea asupra terenurilor.

Ministrul Agriculturii mai spune că in procesele privind proprietatea statul trebuie reprezentat la nivel de minister şi nu aşa cum este in prezent de diverse instituţii care au un interes direct in păstrarea terenurilor sau imobilelor confiscate de comunişti.

Gheorghe Flutur a amintit in acest context Regia Autonomă a Pădurilor şi Agenţia Domeniilor Statului.