Concursul Big Brother a facut din 24 de tineri obisnuiti vedete pentru cateva luni. Dupa iesirea din casa Big Brother cei mai multi au crezut ca vor face cariera in mass-media. Din pacate cei mai multi s-au intors in anonimat, unii refuzand chiar sa mai apara in public sau sa-si aminteasca de participarea la Big Brother..

Aly, mulatrul care a facut senzatie cu trupul sau atletic si a infierbantat imaginatia telespectatoarelor, a incercat sa iasa din atentia publicului si sa duca o viata cat mai discreta. El spune ca dupa Big Brother si-a descoperit latura discreta si evita orice aparitie publica.

A refuzat sa se mai intalneasca cu fostii coechipieri de la show, a respins ofertele ce i s-au facut pentru a aparea in diferite emisiuni si a tinut-o toata vara intr-o lunga vacanta la munte si la mare. in prezent s-a stabilit in Bucuresti, lucreaza in domeniul IT si se pregateste sa plece in Japonia.

"Am apelat la o agentie de impresariat si sper sa-mi indeplinesc acest vis. imi place mult Japonia si as vrea sa ajung sa lucrez acolo pentru o perioada de timp cat mai lunga."

Monica a terminat Facultatea de Drept, a refuzat aparitia in Playboy si se pregateste pentru sustinerea examenului de licenta. A legat o prietenie stransa cu Raluca, asa ca sunt aproape nedespartite.

Raluca, bruneta pe care a remarcat-o Adrian Mutu si partenera lui George in casa, s-a mutat la Bucuresti, a sustinut un casting pentru a fi prezentatoare la unul din posturile de televiziune ale trustului PRO si se pare ca o vom vedea pe micile ecrane in curand.

Tino, primul eliminat din concurs, anunta inca de la intrare ca este logodit si ca in toamna lui 2004 se va casatori.

El si-a amanat insa nunta cu un an pentru ca nu a avut timp pentru a organiza importantul eveniment din viata sa. Afacerea pe care Tino a inceput-o impreuna cu Iustin va da roade abia la vara, pana atunci fiind necesare investitii mari.

Dupa ce a iesit din casa, Fily a avut conflicte cu cativa dintre colegii de show, dar acestea s-au atenuat cu timpul.

Fily si-a deschis o firma de productie film si organizare evenimente, este o femeie de afaceri de succes si a legat o prietenie stransa cu Virginia si cu Evelina, fostele ei colege, cu care colaboreaza si cu care se intalneste foarte des. Ea spune ca in prezent nu are un partener si ca isi imparte timpul intre fetita ei si firma.

Ciprian a fost unul dintre cei patru finalisti Big Brother 2 si a declarat inca de la intrarea in casa ca-si doreste o cariera in showbiz. El a avut incercari in muzica, a cantat si a compus melodii in cadrul unei trupe formate in Timisoara si a prezentat moda in show-urile de specialitate. in prezent, Ciprian a lasat muzica pe planul doi si s-a orientat catre politica.

El s-a inscris in PD, a participat activ la campania electorala si intentioneaza sa urmeze cu timpul o cariera politica. "in prezent sunt doar simplu membru de partid, dar imi place ideea de a fi implicat in politica", ne-a declarat tanarul PD-ist. Dupa iesirea din casa, Ciprian s-a indragostit de o fata din Timisoara, manechin de podium, alaturi de care a prezentat moda.

Ei au deja cateva luni de cand sunt impreuna si Ciprian spune ca perioada in care-i facea curte Monicai a trecut si o priveste acum doar ca pe o buna amica.

Daniel, partenerul Andreei, s-a intors la vechea sa slujba, barman intr-un local din Bucuresti. Spune ca Big Brother nu i-a schimbat viata in mod deosebit. "M-am indragostit, desi n-as fi crezut ca mi se poate intampla asa ceva. Eu eram destul de superficial in relatiile cu sexul frumos, dar de data asta este altfel.

Am pierdut un an de facultate - din pricina absentelor am fost exmatriculat si a trebuit sa repet anul III. Ma tenteaza o cariera in radio si probabil ca voi trimite CV-uri la diferite posturi de radio".

Andreea, tanara care a facut sex in direct, a obtinut pentru scurt timp o emisiune la Prima TV. Din pacate, formatul nu s-a dovedit a fi de succes, astfel ca dupa cateva editii Andreea a ramas fara noul job si a fost nevoita sa se intoarca la vechea sa ocupatie, aceea de secretara la firma pe care o are impreuna cu fratele ei.

"Televiziunea a fost o experienta, o perioada din viata mea si atat. Am rupt-o cu televiziunea. Acum ma ocup de firma. Sunt asistent manager si am foarte mult de lucru. Nu am un iubit in prezent poate si pentru ca cea mai mare parte a timpului liber o dedic celor doi copii de care ma ocup de cativa ani."

Virginia se face patroana

Virginia intentioneaza sa-si deschida o firma si a depus in urma cu cateva saptamani documentatia necesara. Vrea sa se ocupe de productie film si organizare de evenimente. in vara asta a cantat impreuna cu Grupul Sanitar.

"Cu colegii de show m-am intalnit de cateva ori si ne-am inteles foarte bine. Nu-mi pare rau ca am fost la acea emisiune. Dupa ce am iesit am spus ca nu as vrea sa apar in reviste pentru barbati. Televiziunea e o optiune. Eu am lucrat in televiziune si inainte de BB. Am avut colaborari cu TVR 2 pentru o emisiune cu copii. imi plac mult copiii si faptul ca sunt papusar confirma asta."

In vara care a trecut Virginia s-a indragostit de un baiat care nu s-a uitat deloc la Big Brother si care nu stia ca are langa el o vedeta de televiziune. "Asta mi-a placut la el. Nu era influentat de imaginea mea de la televizor. Ma place asa cum sunt eu."

Ce-au facut castigatorii cu banii?

Iustin, castigatorul celei de-a doua editii, a folosit o parte din bani pentru a cumpara un teren la Costinesti si pentru a-si deschide o afacere. El s-a asociat cu Tino, fostul coleg de show, si cu un alt prieten si vor sa construiasca un parc de distractii pe terenul de la mare. Iustin le-a mai cumparat parintilor un autoturism si si-a ajutat financiar cativa prieteni.

Si-a amanat plecarea la Paris, unde obtinuse o bursa si se pregateste sa deschida o expozitie de pictura. "Mi-am amanat plecarea fiindca am vrut sa ma pregatesc pentru examenele de la Colegiul de pictura bisericeasca. Vreau sa obtin o autorizatie pentru a deveni pictor de biserici. Mi-am tuns pletele pentru ca mi se stricase parul de la cele doua vopsiri din casa Big Brother.

Dupa ce am iesit din casa nu am vrut sa mai aud de televiziune. Nici nu vreau sa fiu asociat cu televiziunea. Emisiunea a fost rusinoasa pentru mine si spun asta chiar daca am castigat. S-au spus multe lucruri neplacute si neadevarate despre mine. Sunt un artist inrait si asta voi fi mereu".

Iustin a pastrat legatura cu multi dintre colegii sai de show si spune ca dupa ce au iesit din casa se inteleg chiar mai bine. De cateva luni are o noua iubita si spune ca relatia merge foarte bine. "O cunosteam de multa vreme si i-am facut curte mult timp, dar abia in vara asta am devenit un cuplu. Ne intelegem foarte bine si sper sa fie o relatie de lunga durata."

Soso, castigatorul primei editii, a pastrat banii castigati ca premiu pentru a-si deschide o afacere imediat dupa ce va termina facultatea, adica peste doi ani. El este student la Medicina si intentioneaza sa deschida o firma in domeniul IT.

Alida a renuntat la politica si si-a facut firma

Alida si-a incercat norocul in politica, dar a renuntat si in prezent are o firma de organizare evenimente. "Am lasat-o mai moale cu visele si m-am gandit sa fac ceva care sa-mi aduca niste castiguri palpabile. in aceasta luna plec in Franta, la Lyon, pentru ca organizez un turneu cu cateva trupe din Romania. O alta preocupare a mea din ultima vreme e feng-shui.

Mi-am decorat casa dupa regulile feng-shui. Am broscuta cu trei picioare si cu banut in gura pentru a aduce noroc de bani, dragonul, evantaiul in zona bunastarii etc. Soso zice ca am innebunit. Cu fostii mei colegi ma intalnesc destul de des, chiar si cu cei de la BB2. M-am imprietenit cu Virginia si am fost la multe din intalnirile de grup".

Singurii concurenti Big Brother 1 care si-au consolidat o cariera in mass-media sunt Ernest si Nadira, ambii cu emisiuni in Prima TV. De curand Nadira, care timp de un an a prezentat Meteo, a fost inlocuita de Dan Fintescu si in prezent a ramas somera, in timp ce Ernest a intrat in vacanta de iarna, urmand sa-si reia emisiunea din luna februarie.

Izabela a revenit la profesia de chelnerita, Violeta isi continua activitatea la "Surprize, surprize", ca regizor de platou, Mumu si Costel au devenit niste adevarati familisti, fiecare incercandu-si norocul in afaceri si renuntand definitiv la proiectul de a lucra in televiziune.

Andreea cocheteaza insa cu ideea de a deveni prezentatoare si urmeaza cursuri de televiziune, Adrian compune muzica, iar Florin da lectii de schi.

Evelina s-a angajat ca barmanita

Evelina, rebela din casa Big Brother, lucreaza in prezent ca barmanita la un restaurant din Bucuresti si a inceput sa scrie o carte. "Este un roman inspirat din viata mea. Nu dau nume sau locatii reale. Este un proiect pe care vreau sa-l finalizez anul viitor. Numele provizoriu al romanului este "Himera universului".

Chiar daca in casa a recunoscut ca este bisexuala si ii place mai mult sa faca sex cu o femeie, in prezent Evelina are un iubit care renoveaza biserici si cu care se intelege foarte bine.

"Cu fostul meu sot sunt in relatii bune, dar atat. Cel mai mare castig pe care l-am obtinut dupa Big Brother a fost faptul ca relatia cu parintii mei s-a schimbat in bine. Ne intelegem mult mai bine si acum locuim impreuna, fara sa mai existe numeroasele discutii de pana la intrarea in casa".

"Aeroportul din Kabul seamana cu autogara din Botosani"

George, unul din cei patru finalisti la Big Brother 2, s-a angajat dupa iesirea din casa la o companie de telefonie mobila, care a gasit de cuviinta sa-l trimita in delegatie in Afganistan. Timp de o luna, George a locuit si lucrat la Kabul.

"E ca dupa razboi acolo: cladiri daramate, ruine multe, lume saraca. Aeroportul lor seamana cu autogara din Botosani. intregi sunt doar doua cladiri ridicate de americani: un spital si o universitate.

Clima uscata si cu diferente mari de temperatura in de-cursul aceleiasi zile, lipsa canalizarilor, mancarurile ciudate, TAB-urile care circulau prin oras, in general aceasta atmosfera de dupa razboi nu face din Afganistan un loc in care sa-ti doresti sa-ti traiesti viata. Noi am locuit intr-o vila si ne gospodaream singuri."

Relatia pe care George a legat-o cu Raluca in casa s-a destramat la scurt timp dupa terminarea show-ului.