Web-ul ajuta la colectarea donatiilor

de     SMARTNews
Miercuri, 5 ianuarie 2005, 0:00


Multe persoane doneaza prin situri Web sau incearca sa afle prin Internet modul in care pot lua parte la eforturile de ajutorare.
Situri importante precum Google, Yahoo, eBay si Amazon, ofera link-uri care conduc persoanele interesate la organizatii de caritate.
Multimea vizitatorilor a dus uneori la supraincarcarea siturilor web a diferitelor organizatii.
Organizatia Disasters Emergency Committee (DEC) a fost creata prin unirea a 12 alte organizatii de caritate si aduna donatii prin situl web creat in acest scop.
Acesta indeamna persoanele care doresc sa ajute sa aleaga metoda online deoarece in acest fel ajutoarele pot ajunge foarte repede la destinatie.Situl web a adunat in jur de 8 milioane USD, cu peste 11,000 donatii trimise online in fiecare ora.
Telco BT a preluat securitatea platilor de pe situl DEC si a oferit suport logistic pentru apeluri telefonice si online. A oferit spatiu intr-unul din turnurile BT din Londra pentru un centru de donatii.
Multe firme importante din domeniul Web incearca sa ajute prin modificarea paginilor principale, oferind link-uri catre agentiile si organizatiile de colectare a fondurilor.
Google a plasat pe pagina principala un link care conduce utilizatorii la o lista a siturilor unde se pot oferi donatiile.
Printre cele 17 organizatii prezentate se afla Oxfam, sau Network for Good.
Multe dintre siturile prezentate de Google accepta donatii online.


Amazon a afisat un mesaj pe pagina principala care permite utilizatorilor sa doneze bani direct pentru Crucea Rosie din America.
eBay ofera o lista a siturilor unde persoanele pot dona o parte a profiturilor realizate din vanzari prin eBay, sau pot cumpara obiecte a caror contravaloare ajunge la organizatiile in cauza.
Yahoo ofera link-uri directe pentru cei care doresc sa doneze.
Situl Web Auction Drop indeamna persoanele sa doneze camere digitale vechi, calculatoare sau alte dispozitive pe care nu le prea folosesc si care pot fi vandute prin licitatie pentru scopul nobil.
Din pacate apar si cei care doresc sa se foloseasca de situatia creata.
Organizatiile anti-frauda avertizeaza in legatura cu e-mailuri care incep sa circule si care incearca sa convinga persoanele sa trimita bani direct si nu organizatiilor de caritate. Cei care doresc sa doneze bani, sunt avertizati sa utilizeze situri web legitime al organizatiilor de caritate.


48 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri