Piata bursiera pare ca si-a mai redus, ieri, turatiile dupa ce a inceput anul 2005 in forta. Dupa cum arata SSIF Prime Transaction, la nivelul cotatiilor nu au mai avut loc fluctuatii semnificative, iar indicii BET si BET-C au prezentat aprecieri reduse, in jurul a 3,3, respectiv 2,6 la suta.

BET-FI a inregistrat, ieri, o usoara scadere, de circa doi la suta, fata de cresterea record din sedinta de luni.

Cei care au mizat pe SIF-uri, in urma aprecierii inregistrate de acest segment in ultima perioada, au fost, ieri, dezamagiti.

In afara de SIF Moldova, a carei cotatie a crescut cu peste un procent, celelalte societati de investitii au fost pe minus.

La nivelul lichiditatii, situatia pe piata de capital a fost cu mult mai buna, cu tranzactii in valoare de 553,4 miliarde lei pentru un volum de peste 332 milioane actiuni. Valoarea totala a tranzactiilor de ieri a fost cea mai ridicata din ultimele trei luni.

Titlurile Agras au inregistrat cea mai mare crestere, de 13,3 la suta, pana la 5.100 lei pe actiune, insa in conditiile unei lichiditati extrem de reduse, cifrata la 5.100.000 lei.

Marea castigatoare poate fi considerata Rompetrol Rafinare Constanta, cu o crestere de circa 6 la suta la un curs de 999 de lei pe actiune si cu cea mai buna lichiditate de pe piata, de 80,7 miliarde lei pe piata Regular, la care se adauga cei 197 miliarde lei de pe piata Deal.

Din punctul de vedere al valorii tranzactionate, pe pozitia urmatoare se situeaza Banca Transilvania, cu un rulaj de peste 65 de miliarde lei, urmata de SNP Petrom, cu 46,4 miliarde lei. Sectorul petrolier se mentine pe o evolutie buna, atat titlurile Rompetrol cat si SNP continuand sa urce la nivelul cursului.