Verificarea listelor electorale pentru depistarea celor care au votat de mai multe ori la alegerile generale in Vrancea, demarata cu mare avint imediat dupa incheierea primului tur de scrutin, pare sa fi intrat in impas. Presedintele PNL Vrancea, deputatul Corneliu Momanu, declara ca unul dintre motivele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie este lipsa banilor.

Operatiunea de copiere a listelor permanente si speciale a fost evaluata de liberalii vrinceni la peste 200 de milioane de lei, adica bugetul de campanie al partidului pentru alegerile locale. In calcul a fost luata, pe linga hirtie si toner, si munca celor insarcinati sa verifice listele.

Potrivit liderului PNL Vrancea, la Parchetele de pe linga judecatoriile din Adjud si Focsani s-au depus plingeri impotriva a 86 de persoane care au votat de doua sau de mai multe ori. “Continuam sa-i depistam pe cei care au votat de mai multe ori si vom inainta la Parchete o noua transa de plingeri, pentru a fi cercetate. Este insa destul de greu cu verificarile.

Imediat dupa alegeri am avut citiva oameni angajati special si introduceau abia cite 40 de nume pe ora. In plus, trebuie confruntate listele la nivel national pentru a-i gasi si pe cei din alte judete care au votat in Vrancea”, a afirmat Corneliu Momanu.

Imediat dupa primul tur de scrutin, Alianta D.A. a intrat in posesia listelor de la 140 de sectii de votare din judet si sustine ca a descoperit numeroase nereguli. Liderii Aliantei spera ca institutiile care au fost sesizate vor face verificari si vor aplica legea. La primul tur, pe listele speciale din Vrancea s-au regasit aproape 25.

000 de “turisti electorali”, adica 13a din totalul celor care s-au prezentat la urne. In urma scandalului care s-a iscat dupa primul tur de scrutin, la al doilea numarul “turistilor electorali” s-a injumatatit.