Directorul SIE, Gheorghe Fulga, i-a redat gradul fostului sef al spionajului romanesc in ultimele zile ale mandatului lui Ion Iliescu

Fostul sef al spionajului romanesc, Ion Mihai Pacepa, a primit inapoi gradul de general (in rezerva), dupa cum ne-au declarat oficiali ai Serviciului de Informatii Externe. Directorul SIE, Gheorghe Fulga, i-a reacordat lui Pacepa gradul de general in ultimele zile de mandat la Cotroceni ale lui Ion Iliescu.

De altfel, dupa raminerea definitiva a sentintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu privire la reabilitarea generalului Ion Mihai Pacepa, fostul sef al statului, Ion Iliescu, a dat unda verde pentru repunerea in toate drepturile a fostului sef al Centrului de Informatii Externe al Securitatii Statului (cum se numea atunci structura de spionaj devenita astazi SIE).

Si ministrul culturii, Mona Musca, a declarat aseara ca e de acord ca Pacepa sa-si reprimeasca tablourile confiscate de regimul comunist dupa “defectarea” in Occident. In 1999, Pacepa a fost reabilitat de CSJ, care a hotarit si restituirea averii care i-a fost confiscata.

SIE si Casa de Pensii a Apararii si Sigurantei Nationale vor trebui sa stabileasca acum cuantumul pensiei care i se cuvine generalului Pacepa. Averea lui Ion Mihai Pacepa este estimata la peste 3 milioane de dolari si este compusa din obiecte de arta si mobilier vechi, taboluri si bijuterii. Surse din anturajul generalului ne-au spus ca acesta a fost satisfacut de decizia directorului Fulga.

Securitatea a trimis in SUA, unde este stabilit in prezent, numeroase echipe care sa-l asasineze pe Pacepa.