Din punct de vedere al bizareriilor si situatiilor cel putin comice, 2004 a fost un an extrem de generos pentru cititorii ziarelor din intreaga lume, releva cotidianul “The Independent” care apare in Africa de sud. Ziarul publica o retrospectiva a celor mai insolite stiri care au facut deliciul presei in anul care tocmai s-a incheiat.

• Intr-una dintre cele mai jenante situatii s-a aflat administratia unui aeroport din Australia, unde serviciile de securitate au intrat in alerta maxima din cauza unui vibrator lasat deschis intr-un cos de gunoi. La gradina zoologica din Taipei, un barbat lovit de inspiratia “divina” a intrat in cusca leilor si a strigat “Iisus va va salva”.

Nu stim exact ce s-a intimplat cu leii, insa barbatul a fost salvat ca prin minune, scapind doar cu o muscatura la piciorul drept dupa ce a incercat sa-l converteasca pe regele animalelor la crestinism.

• Daca va aflati la Beijing si va trece prin cap sa va sinucideti, aveti “putintica” rabdare. Presa chineza a constatat cu stupoare ca noua din zece chinezi care suna la un numar de telefon de urgenta pentru prevenirea sinuciderilor se lovesc inevitabil de sunetul enervant al tonului de ocupat.

Umor nemtesc

• Cind vine insa vorba de idei bizare, inventivitatea omului nu cunoaste limite. Un german a lansat cu mare succes un dispozitiv vocal electronic menit sa-i impiedice pe barbati sa urineze la toaleta din picioare. In cazul unei astfel de “infractiuni”, dispozitivul se activeaza si transmite pe un ton fara drept de apel: “Pune colacul toaletei jos imediat, doar nu o sa urinezi din picioare”.

• Politia germana a reusit sa aresteze un exhibitionist care s-a impiedicat in propriii pantaloni lasati in vine atunci cind a incercat sa fuga.

• Un teatru german aflat intr-o situatie financiara dificila a fost aspru condamnat de public dupa ce a pus in scena piesa “Alba ca Zapada si cei... patru pitici”, masura impusa de lipsa de personal.

• In fine, un sondaj realizat tot in Germania a aratat ca majoritatea barbatilor folosesc prezervative cu marimea gresita.

“Nasul” constiincios

• Britanicii nu s-au lasat nici ei mai prejos in 2004. Asistentii unui azil de batrini au fost atit de mindri de o pacienta in virsta de 105 de ani, care fuma pe rupte inca din adolescenta, incit la inmormintarea acesteia i-au pus in sicriu un pachet din tigarile favorite.

• O intimplare macabra l-a avut ca protagonist pe un controlor de tren, care a taxat si inapoiat cu scrupulozitate biletul unui pasager fara sa-si dea seama ca acesta era mort.

• Tot in Commonwealth, insa in Africa de sud, reporterul unui post de radio a avut neplacuta surpriza sa fie jefuit de telefonul mobil chiar in momentul in care transmitea in direct.

Dragoste cu nabadai

• Dragostea are si ea povestile ei intortocheate si pline de surprize. Un tribunal norvegian a stabilit o premiera mondiala achitind un barbat acuzat ca a violat o tinara dupa ce acesta a declarat ca in momentul faptei dormea.

• Trei sotii ale unui batrin iranian au incercat fara succes sa se sinucida cu o supradoza de somnifere dupa ce cea mai tinara dintre ele le-a facut extrem de geloase cumparindu-si o pereche de pantofi foarte scumpi.

• In Malaezia, un barbat si-a impuscat sotia din greseala dupa ce a confundat-o cu o maimuta venita la furat de fructe in gradina.

• Un spaniol a obtinut condamnarea sotiei sale pentru neindeplinirea datoriilor conjugale pentru ca femeia a refuzat sa faca dragoste cu el cinci seri la rind.

• In Mexic, dragostea s-a dovedit devoratoare, la propriu: un barbat si-a ucis iubitul in timpul unui conflict, alimentat de consumul de bautura si droguri, dupa care a fiert cadavrul acestuia in sos de rosii cu ceapa si l-a consumat de-a lungul a trei zile.

• In Zambia, un barbat s-a sinucis de rusine dupa ce sotia sa a intrat brusc in casa pentru ca se auzeau zgomote ciudate si l-a descoperit in timp ce viola o gaina. In urma acestui tragic incident, gaina a fost taiata.