Razboiul "Nasului" cu "generatia de aur"

Nasu' a tinut sa le raspunda fostilor internationali care doresc sa-l vada plecat din functia de presedinte al Federatiei. "Cand le-am propus sa ajute fotbalul romanesc, m-au refuzat!", a declarat Sandu.

Dupa ce a prezentat programul nationalei in 2005 - care, pe langa partidele din preliminariile mondiale, cuprinde si meciuri amicale cu reprezentative modeste ca Slovacia, Moldova, Bulgaria si Japonia - Mircea Sandu le-a dat replica lui Raducioiu, Lupescu, Vladoiu si Prunea, fosti componenti ai "generatiei de aur", care au sustinut ca este vremea schimbarii si la FRF.

"Raducioiu vrea schimbari in cadrul federatiei, dar cand i-am propus sa devina secundul lui Nae Manea la tineret, in ideea de a deveni apoi principal, a refuzat", a spus Sandu.

"Pana acum toti mi-au refuzat propunerile"

Urmatorul pe lista Nasului a fost Lupescu, care se declarase indignat de faptul ca Mircea Sandu il pregateste pe Gica Popescu sa devina noul presedinte al FRF. "Federatia nu e piata lui Mircea Sandu. De ce sa pregateasca el un candidat? Ce sa-l invete?", a declarat acum doua zile Lupescu. "Sper sa devina un antrenor bun, ca nu degeaba a facut scoala de la Koln.

Dar daca vrea sa fie presedinte la FRF, il astept la alegeri", a replicat Sandu. Despre Vladoiu, care declarase ca exista coruptie in structurile federale, Nasu' a spus ca "trebuie sa-si retraga cuvintele", in timp ce despre Prunea, un mai vechi contestatar al sistemului de conducere din fotbalul romanesc, a declarat ca "el e lider sindical, poate sa faca tam-tam. Asa mai iese si el in fata.

Daca vrea postul meu, il astept si pe el la alegeri!". in ultima parte a discursului sau, Sandu i-a acuzat pe componentii "generatiei de aur", de data asta fara a mai da nume, ca nu-i intereseaza soarta fotbalului romanesc. "Cand le-am propus ca o parte din primele lor de calificare sa le doneze pentru sectoarele de copii si juniori, m-au refuzat.

Cand le-am propus 7 posturi in federatie, pe nici unul dintre ei nu i-a interesat! Acum de ce fac scandal?", a incheiat presedintele FRF.

In acte, Piturca nu este inca selectioner

Tinut in casa de o raceala puternica, Victor Piturca nu s-a putut prezenta la Casa Fotbalului pentru a semna contractul cu FRF si a pune la punct detaliile programului de pregatire al nationalei pana la crucialul joc cu Olanda, de la 26 martie. "O sa semneze zilele urmatoare, e doar o formalitate", a spus Mircea Sandu.

in afara lui Piturca (foto), nici Gabi Boldici, cel care se va ocupa de pregatirea portarilor, nu a semnat contractul cu federatia. Singurul care s-a grabit sa parafeze intelegerea cu FRF este celalalt secund al lui Piturca. stefan Iovan.

Articol de: Andrei Comsa

Libertatea - 6 ianuarie 2005