In minutul 89 al partidei Manchester United - Tottenham, scor 0-0, arbitrul Mark Clattenburg nu a acordat gol pentru oaspeti, chiar daca mingea a depasit cu un metru linia portii! Dupa etapa de marti seara, care a consemnat desprinderea lui Chelsea in fruntea clasamentului, la 7 puncte de Arsenal, nu se vorbeste decat de golul anulat lui Tottenham.

Un sut de la jumatatea terenului al lui Pedro Mendes a trimis mingea dincolo de linia portii aparate de Roy Carroll, dar portarul s-a intins dupa ea si a readus-o in terenul de joc. Asistentul Rob Lewis nu a semnalizat nimic, iar centralul a lasat jocul sa continue, privand-o pe Tot-tenham de primul succes pe terenul lui Manchester United in ultimii 15 ani.

Managerul lui Tottenham, Martin Jol, a fost primul care a reactionat. "Nu vorbim de cativa centimetri, mingea a trecut cu aproape un metru de linia portii. Nu dau vina pe arbitri, oricine face greseli. Dar avem ecrane pe care se pot vedea reluarile si putem lua decizia corecta. Daca avem tehnologie la dispozitie, de ce sa nu ne folosim de ea?". FIFA a reactionat imediat.

Presedintele Sepp Blatter a spus ca nu mai e acceptabila o eroare asemanatoare. "Trebuie sa apelam la mijloace electronice pentru ca arbitrii sa ia decizia corecta", a spus Blatter. Prima masura a fost deja luata. La finala Cupei Ligii Angliei, de luna viitoare, in minge va fi introdus un microcip care va determina pozitia acesteia fata de tuse.

Interesant e ca agentia de pariuri "William Hill" le-a achitat banii persoanelor care au pariat pe faptul ca Mendes va deschide scorul, eveniment care avea fixata o cota de 20 la 1. "E probabil cel mai bizar incident care s-a petrecut vreodata in prima liga. Consideram ca oricine a pariat ca Mendes va inscrie avea dreptul sa se simta nedreptatit", a spus purtatorul de cuvant al agentiei.

"Golul" lui Dorinel Munteanu

Si echipei nationale a Romaniei i s-a anulat un gol asemanator cu cel de la Manchester - Tottenham.

La 13 iunie 1996, la Newcastle, in cel de-al doilea meci de la Euro '96, cu Bulgaria, Dorinel Munteanu a sutat violent de la 20 de metri, mingea a lovit bara transversala, apoi a trecut linia portii cu aproape o jumatate de metru si a revenit in teren, de unde un fundas bulgar a trimis-o in corner.

Chiar daca reluarile televiziunii au aratat fara dubiu ca a fost gol valabil, arbitrul danez Kim Milton Nielsen a lasat jocul sa continue. Romania a pierdut cu 1-0, a doua infrangere dupa cea cu Franta, anulandui-se orice sansa de calificare din grupa.