In preajma iminentei sale numiri ca sef al Agentiei Nationale pentru Sport, Marcel Puscas a avut parte de o surpriza neplacuta din partea postului de televiziune „Canal A“. In cadrul emisiunii „90 de minute“, francezii au redeschis cazul „Perletto“, ancheta ce poarta numele celui mai temut clan mafiot de pe Coasta de Azur.

Actualmente in inchisoare, fratii Pascal si Frank Perletto au fost condamnati pentru trafic de droguri. Un brat al retelei lor pleca din Columbia, si se banuieste ca trecea si prin Romania, motiv pentru autoritatile franceze sa deschida o ancheta la Bucuresti in 1998, denumita operatiunea „Topaz“.

Ancheta a fost condusa de ofiterul de legatura Pierre Malahude, mort la Bucuresti imediat dupa incheierea cercetarilor. Doi oameni „grei“ din sportul romanesc, Ilie Nastase si Marcel Puscas, au fost asociati cu fratii Perletto la doua firme diferite.

Nastase - la Amazonas Café Exim, iar Marcel Puscas - la Meta Pro SRL, infiintata in 1991. Politistii francezi banuiau ca prin intermediul acestor firme se spalau bani provenind din traficul de droguri pe care il practicau Pascal si Frank Perletto, ultimul fiind cunoscut pe Coasta de Azur sub numele Lucky Luke.

Pe vremea aceea, Puscas era asociat si la Salto, firma ce detinea Cazinoul Victoria, alta potentiala „masina de spalat“ pentru banii mafiei franceze. Cercetarile efectuate in Romania nu au condus la nici o sanctiune pentru cetatenii romani amintiti in acest articol.

„Bine ca n-am fost asociat cu nepotul lui Mircea Sandu“

Marcel Puscas ne-a declarat ieri: „Am dat un interviu de o ora pentru „Canal A“ Plus anul trecut, prin septembrie. Stiu ca au fost si acasa la Ilie Nastase. Povestea de care vorbiti este veche si nu a avut urmari pentru mine. Era vorba de o tipografie care zace acum pe la Stadionul Vointa.

Am fost 14 asociati in firma si l-am vazut pe Pascal Perletto de doua ori in viata mea. Bine ca n-am fost asociat cu Robert Sandu“. Ultima fraza a lui Puscas face aluzie la nepotul presedintelui FRF, condamnat pentru trafic de droguri.

Fost sef al Sectiei de fotbal de la Steaua, Marcel Puscas se afla in conflict deschis cu Mircea Sandu. Pe vremea cind Puscas conducea clubul din Ghencea, Steaua a pierdut cu PSG, la Paris cu 0-5, dupa ce cistigase la „masa verde“ meciul tur cu 3-0.

Partida a fost considerata dubioasa, facindu-se o legatura intre functia lui Puscas si presupusele lui relatii cu mafia franceza.