Biroul Permanent al Partidului Umanist din Romania a hotărit să rămină la guvernare invocind nevoia de stabilitate politică.

In urmă cu cateva zile, preşedintele PUR, Dan Voiculescu declara la BBC "cred că hotărarea va fi să ne retragem de la guvernare".

Aceasta a fost prima sa reacţie la afirmaţiile prin care preşedintele Băsescu se declara adeptul unor alegeri anticipate imediate pentru a "scăpa de o soluţie imorală care se numeşte PUR".

Pină la urmă conducerea PUR a trecut peste durităţile prezidenţiale şi anunţă că rămane in guvern.

In acelaşi timp insă, PUR declară că nu va susţine schimbarea preşedinţilor PSD ai celor două camere parlamentare pentru care a votat la sfirşitul anului trecut.

De asemenea, preşedintele PUR spune că nici in consiliile judeţene PUR nu-şi va schimba politica de alianţe in favoarea PNL-PD, declarind fără ocolişuri că nu ii interesează culoarea politică a aliaţilor locali, ci doar o bună colaborare cu ei.

PUR renunţă la prefecţi, dar speră că va ciştiga in schimb funcţii de conducere in serviciile publice descentralizate ale administraţiilor locale.

Răminerea la guvernare se face insă fără nici o inţelegere scrisă cu alianţa DA: Dan Voiculescu a declarat recent că partidul său nu mai incheie nici un protocol cu nimeni, pentru că s-a convins că asemenea documente se incalcă mereu.

Liderul PUR a dat exemplu protocolul de guvernare pe care l-a incheiat in legislatura trecută cu PSD. PUR a semnat ulterior insă, aşa cum se ştie, un nou protocol cu PSD, electoral de data aceasta.

Acum, fără vreun document de colaborare, PUR guvernează cu alianţa DA, preşedintele Dan Voiculescu evitind a da asigurări ferme că se va menţine de partea acestei formaţiuni.

El a spus că e nevoie de stabilitate "măcar pe următoarele trei luni", adică pină cind Romania va semna tratatul de aderare la Uniunea Europeană.

O formulare care se regăseşte aproape identic intr-o declaraţie a fostului preşedinte Ion Iliescu care a spus că e nevoie de stabilitate politică "măcar pe o perioadă de timp".

Ion Iliescu a afirmat că PSD nu doreşte alegeri anticipate pentru că se află intr-un proces de reorganizare.

Mulţi analiştii politici fiind de părere că nici pentru PUR alegerile anticipate nu ar fi deloc avantajoase.