Senatorul Mihai Lupoi si-a dat ieri demisia din PRM acuzand lipsa de democratie din partid. In scrisoarea de demisie, Lupoi spune ca, atunci cand a propus ca PRM sa adere la Partidul Popular European, Vadim l-a acuzat ca vrea sa destabilizeze partidul.

Senatorul Mihai Lupoi (foto) si-a dat ieri demisia din partid printr-o scrisoare deschisa, trimisa prin posta, la sediul partidului. Lupoi spune in epistola ca a facut "o grava eroare" crezand ca PRM este "un partid democratic, cu o conducere onesta".

"La primele gesturi de democratie interna prin care ceream sa ne respectam angajamentul luat la ultima Plenara, exprimat prin cererea de aderare la Partidul Popular, am fost abandonat de colegii prezenti si acuzat de presedintele PRM (victima a camarilei ce il inconjoara) ca doresc sa destabilizez partidul.

Pentru a-i scuti pe colegii din Biroul Permanent de umilinta de a vota, unii impotriva convingerilor personale, excluderea mea, le aduc la cunostinta prin aceasta scrisoare deschisa demisia mea din PRM", mai arata senatorul.

"Voi incerca alaturi de oricine gandeste cu convingere ca este nevoie sa apara o forta politica populara europeana, de orientare crestin-democrata, indiferent din ce partid provine, sa punem bazele unei asemenea constructii", mai spune senatorul.

Tot ieri, purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, declara ca aproximativ 30 de parlamentari din opozitie poarta negocieri pentru sustinerea majoritatii parlamentare. Referindu-se la aceasta declaratie pe care o considera ambigua, Mihai Lupoi a precizat ca nu se grabeste sa intre in alt partid. "Eu am deschis partia.

Sa vedem care sunt ceilalti 30 de parlamentari despre care vorbea Eugen Nicolaescu", a spus el.