Indemnizatia de somaj ar putea fi modificata din anul 2006, a declarat, la Deva, ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, Gheorghe Barbu.

El a precizat ca propunerea vizeaza acordarea, pe langa indemnizatia actuala de somaj, a unei sume care sa tina cont de salariul avut de persoana in cauza pe timpul perioadei in care a fost angajata si de nivelul de cotizare la bugetul asigurarilor de somaj al persoanei.

´´Imi doresc sa reusesc, cu majoritatea parlamentara pe care o avem, sa propunem, ca, pe langa indemnizatia fixa, care este astazi de 75 la suta din salariul minim pe economie, sa mai existe o parte de plata, adaos la aceasta indemnizatie, in functie de salariul avut si in functie de perioada de cotizare´´, a spus ministrul muncii.

Valoarea procentuala a acestei sume nu a fost inca stabilita.

´´Va trebui sa facem calcule serioase, sa vedem cat rezistam cu bugetul asigurarilor de somaj, dar intentia este aceasta´´, a afirmat ministrul muncii, adaugand ca modificarea legislativa ar putea fi efectuata in acest an, cu aplicabilitate din 2006.