Conform unei stiri de ultima ora difuzata de Realitatea TV, fostul director al RAFO Onesti si fostul sef al companianei VGB, care a administrat rafinaria, au fost retinuti azi-noapte la granita, in timp ce incercau sa paraseasca tara. Margarit Constantin si Teodor Gaureanu sunt cercetati si monitorizati inca de acum un an, cand procurorii Parchetului General i-ai si dat in consemn la frontiera.

In baza acestui consemn, ei au fost opriti la frontiera, de unde au fost adusi la Bucuresti. Impotriva lor, procurorii de la directia de Combatere a Crimei Organizate si a Terorismului au inceput urmarirea penala pentru evaziune fiscala si infractiuni la legea societatilor comerciale. Margarit Constantin si Teodor Gaureanu sunt cercetati in stare de libertate.

Ministerul Finantelor Publice are de recuperat de la RAFO Onesti peste 8 mii de miliarde de lei. La sfarsitul anului trecut, Guvernul Nastase a emis o ordonanta care prevedea preluarea datoriilor RAFO si CAROM de catre AVAS. In prima sa sedinta, insa, cabinetul Tariceanu a suspendat ordonanta pentru o perioada de 90 de zile.