Purtatorul de cuvant al PUR, Bogdan Pitigoi, a declarat ca aceste discutii vor continua in zilele urmatoare.

"Asa cum am anuntat si cum biroul permanent al partidului a hotarat, noi am declinat orice oferta de a accepta locuri de prefecti", a declarat Bogdan Pitigoi. Copresedinele Aliantei PNL - PD, Emil Boc spune ca in negocierile cu Partidul Umanist nu se va tine cont de vreun algoritm.

El sustine ca secretarii de stat, consilierii din ministere sau sefii structurilor descentralizate ale institutiilor centrale vor fi numiti in functie de capacitatile profesionale de care dispun candidatii propusi de partide.

Partidul Umanist a decis la sfarsitul saptamanii trecute sa ramana in guvern dupa ce anterior liderul sau, Dan Voiculescu lasa sa se inteleaga ca ar putea parasi coalitia.

Aceasta dupa ce presedintele Traian Basescu se declara adeptul adeptul unor alegeri anticipate imediate pentru a "scapa de o solutie imorala care se numeste PUR".

Partidul lui Dan Voiculescu a renuntat la posturile de prefecti ce ii fusesera Rezervate, insa spera sa compenseze acum prin numirea unor reprezentanti ai sai in ministere si la conducerea serviciilor descentralizate.

Dan Voiculescu, presedinte al PUR

Copresedintele Aliantei Emil Boc se declara increzator in succesul negocierilor.

El sustine ca in Partidul Umanist sunt persoane capabile sa ocupe functii in administratia centrala si locala. Ceea ce exclude categoric domnul Boc este aparitia unor institutii monocolore din punct de vedere politic.

Intre Alianta Dreptate si Adevar si Partidul Umanist nu exista nici o intelegere scrisa. Dan Voiculescu a declarat recent ca partidul sau nu mai incheie nici un protocol cu nimeni, pentru ca s-a convins ca asemenea documente se incalca mereu.

Liderul PUR a dat exemplu protocolul de guvernare pe care l-a incheiat in legislatura trecuta cu PSD.

Dan Voiculescu a evitat sa ofere asigurari ferme in privinta ramanerii alaturi de alianta.

El sustine ca este nevoie de stabilitate "macar pe urmatoarele trei luni", adica pina cind Romania va semna tratatul de aderare la Uniunea Europeana.

Insa nu este inca foarte clar cum se va reusi pastrarea acesteo stabilitati, in conditiile in care Partidul Umanist refuza sa renunte la intelegerile incheiate in plan local cu PSD si nu a raspuns pozitiv la apelul presedintelui Traian Basescu privind schimbarea presedintilor celor doua Camere ale parlamentului.