O serie de probleme care apar in cadrul companiilor aflate in subodonarea sau coordonarea Ministerului Economiei şi Comerţului sau licitaţiile frauduloase vor fi de netolerat.

Pentru acest moment ministrul Codruţ Şereş s-a oprit la licitaţiile organizate fără indeplinirea reglementărilor legale in vigoare şi la furturile care s-au comis din conducta Petrotrans.

Corpul de control al ministrului a descoperit licitaţii dubioase la Hidroelectrica, unde au participat două firme, Star Print şi UTI Italia, organizate pentru achiziţionarea de servicii de arhivare electronică in valoare de 8 milioane de euro.

La Electrica, accesoriile pentru cablurile de medie şi joasă tensiune au fost achiziţionate prin negociere directă cu o firmă, cu toate că mai există şi alţi furnizori de astfel de produse. Contractul a fost semnat pentru 3,7 milioane de euro.

Tot la Electrica contoarele de inducţie şi electronice au fost achiziţionate pe baza unui contract care valorează 18 milioane de euro, a mai precizat Şereş.

In privinţa Petrotrans, corpul de control al ministrului a descoperit lipsa a 100.000 de tone de ţiţei din conductele acestei societăţi. Calculat la preţul de 1 euro pe unitate, paguba atinge 100 de milioane de euro. 'Acestea sunt fapte grave şi trebuie să ne lămurim cine sunt vinovaţii', a spus ministrul Economiei.