Simpatia de care fotbalistii romani se bucura la Galatasaray se apropie de sfarsit. Conform presei turce si suporterilor, echipa la care Adrian Ilie si apoi Gheorghe Hagi si Gica Popescu au scris istorie nu mai are nevoie de alti fotbalisti romani. Desi nu a fost transferat inca, mijlocasul Mihaita Plesan nu este vazut cu ochi buni de catre viitorii sai colegi.

Conform ziarului "Hurriyet", jucatorii de la Galata nu cred ca fotbalistul roman poate imbunatati jocul "galben-rosilor": "Ni s-a spus ca nu vor mai fi adusi romani. Oare nu s-a vazut cu Tamas, Bratu si Petre ce greseli s-au facut? Hagi e roman si de aceea a hotarat sa mai cumpere un compatriot.

Cu ce este mai bun Plesan decat multi dintre noi?", a declarat un jucator sub protectia anonimatului. In ceea ce-l priveste pe Ovidiu Petre, zilele sale sunt numarate sub tricoul lui Galata. Dupa ce Hagi s-a opus vehement plecarii sale de la echipa, mijlocasul roman a gresit grav in partida amicala cu Spartak Moscova, pasand la adversar si dand ocazia atacantului Kavenaghi sa deschida scorul.

Cotidianul "Aksam" il sfatuieste pe tehnicianul echipei, Gheorghe Hagi, sa-l vanda imediat pe roman. "Renunta la Petre, Hagi!" este titlul unui editorial aparut in publicatia amintita. "Petre a venit la Galatasaray impreuna cu Bratu, pentru acesti jucatori platindu-se 5 milioane de dolari. Stim cu totii cine i-a adus: Popescu. Bratu a plecat si a ramas Petre.

Ieri seara, Petre a dat unui jucator al echipei adverse o pasa minunata de gol si acesta a inscris! Hagi, acest Petre nu va face treaba la Galatasaray! Renunta cat mai repede la el, ca sa-si caute norocul in alta parte", scrie "Aksam". Nici cotidianul "Hurriyet" nu-l iarta pe mijlocasul roman pe care il considera vinovat de eliminarea lui Galatasaray din turneul amical din Antalya.

"Petre a vrut sa-i paseze inapoi portarului sau, pentru ca nu s-a gandit inainte de a ajunge mingea la el. Nu a vazut ca in apropiere se afla un adversar. Aceasta este o greseala. Daca faci astfel de greseli in meciuri importante, esti vinovat", se mentioneaza in "Hurriyet", in timp ce ziarul "Turkiye" precizeaza ca fotbalistul roman a fost huiduit de suporteri pe durata partidei.

De altfel, intr-un top al preferintelor, alcatuit de fanii lui Galata, Ovidiu Petre ocupa ultimul loc, 27, cu o medie a notelor de 2,58. In acelasi top, antrenorul Gheorghe Hagi ocupa pozitia a sasea, la egalitate de note cu atacantul Hasan Sas.

Tehnicianul roman este singurul roman agreat in lotul lui Galata, turcii asteptand un titlu de campioni in anul centenarului, de la idolul care le-a adus Cupa UEFA in anul 2000. Cu incepere din 1996, la Galatasaray au activat noua jucatori romani.

Daca in ceea ce-i priveste pe Iulian Filipescu, Adrian Ilie, Gica Popescu si Gica Hagi amintirile turcilor sunt dintre cele mai frumoase, in schimb, jucatori precum Radu Niculescu, Ionut Lutu, Florin Bratu, Gabriel Tamas sau Ovidiu Petre au reprezentat niste experimente esuate pentru conducerea lui Galatasaray.