Stie tanti Aglaia ce stie atunci cand striga la Costel: "Mai lasa, draga, Internetu’ ala in pace! Mai du-te si tu pe-afara, cu copiii…". Cativa experti au lansat un avertisment pentru toti dependentii de Internet, mesaje instant sau celulare: "Deconectati-va din cand in cand si o sa va simtiti mult mai bine!". "

Este ca si cum te-ai rataci in spatiu. Pentru ca te ratacesti in lumea Internetului, jocurilor sau chat-ului", spune Michelle Weil, coautor al "TechnoStress". A scris aceasta carte impreuna cu psihologul Larry Rosen, dupa ce a observat ca oamenii devin obositi si stresati din cauza tehnologiei, care ar trebui sa le faca viata mai usoara.

Asta pentru ca tehnologia le consuma timp si energie celor care o folosesc prea des.

DEPENDENTA. De departe, tinerii sunt categoria cea mai dependenta de tehnologie. O treime dintre participantii la un sondaj organizat de Business Software Alliance a raspuns ca nu poate trai fara tehnologie, in timp ce 50% spun ca ocupa un loc foarte important in viata lor.

Multi incearca sa tina pasul cu tehnologiile de ultima ora doar pentru ca se simt presati sa faca asta, indiferent daca au sau nu nevoie de toate mijloacele moderne de comunicare.

Weil spune ca a lua cate o pauza de la toate chestiile high tech care ne inconjoara este un lucru vital. Cel mai bine este sa-ti lasi celularul, PDA-ul sau laptopul acasa si sa-ti iei o scurta vacanta in mijlocul naturii, spune ea. Cheia este sa folosesti doar tehnologia care iti face viata mai frumoasa, lasand restul de-o parte.