Un pachet cuprinzand 70 de legi elaborate de Guvernul Nastase, dar care nu au mai apucat sa fie dezbatute de Senat au fost retrimise de aceasta Camera la Guvern. Cutuma se aplica la inceputul fiecarei legislaturi, noul guvern urmand sa analizeze legile predecesorilor si sa decida daca le pastreaza, le modifica sau renunta definitiv la ele.

Printre legile restituite se afla si aceea care reglementeaza situatia juridica a bunurilor detinute de regele Mihai. Potrivit ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, premierul Calin Popescu Tariceanu va cere reintroducerea legii pe ordinea de zi a Senatului in procedura de urgenta.

Desi legea este initiata de un guvern PSD, ea fost respinsa de majoritatea pesedista din Senat in legislatura trecuta. Printre altele, legea prevede despagubirea regelui Mihai cu 30 de milioane de euro.

De asemenea, Guvernul va trebui sa decida daca retrage definitiv sau doar modifica legea pentru despagubirea persoanelor care inainte de 1989 au avut depozite la CEC pentru cumpararea de autoturisme Dacia. O serie de amendamente va suferi si legea care improprietarea cu terenuri forestiere Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.