Intr-un interviu acordat in numarul din ianuarie-februarie al revistei FHM, Daciana Sarbu a marturisit ca si-ar dori sa fie comparata cu Indira Ghandi, prim-ministru al Indiei, sau cu Margaret Thatcher, doamna de fier a politicii britanice.

Tanara politiciana recunoaste ca aceste doua femei care au facut istorie in politica mondiala se numara printre modelele ei si viseaza sa le poata calca intr-o buna zi pe urme. Ar fi extrem de interesant sa avem intr-o buna zi o Ghandi sau o Tatcher de-a noastra care, in plus, considera, de la inaltimea indatoririlor sale politice, ca „nu e un pacat sa fii sexy“.

BARBATI FRUMOSI SI TATUATI

Increzatoare in fortele proprii, Daciana a avut cu siguranta de luptat cu eticheta de „papusa blonda“. Cu toate acestea, fiica fostului ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu, nu se sfieste sa se arate in ipostaze ce trimit cu gandul nu la un om politic, ci mai degraba la o femeie extrem de cocheta, al carei loc multi l-ar vedea la o reuniune mondena, si nu in parlamentul Romaniei.

Mai mult, ea recunoaste ca ii plac barbatii foarte frumosi si fideli, care pot fi si tatuati la o adica. Pentru ca singurul lucru care conteaza pentru domnisoara deputat PSD este ca mintea lor sa lucreze bine, si nu „felul in care sunt de

corati la exterior“.

PORTRETUL CELOR DOUA FEMEI PE CARE VREA SA LE IMITE POLITICIANA PSD:

Indira Ghandi, una dintre cele mai cunoscute femei politician din lume, a fost prim-ministru al Indiei intre anii 1966-1977 si 1980-1984.

Urmand exemplul parintilor sai, Indira s-a implicat in lupta pentru obtinerea independetei Indiei de sub dominatia britanica de la varsta de 11 ani, cand a format „Brigada Maimutelor“ (Monkey Brigade), care, printre altele, se ocupa cu spionarea activitatii politiei. Fiica fostului prim-ministru indian Jawaharlal Nehru a fost asasinata in anul 1984 de doua dintre garzile sale de corp.

Margaret Tatcher, prima femeie prim-ministru al Marii Britanii, a ocupat aceasta functie din mai 1979 pana in noiembrie 1990, cand a demisionat. Cunoscuta si sub denumirea de „doamna de fier a politicii engleze“, Margaret Tatcher este prim-ministrul care a rezistat cea mai lunga perioada neintrerupta in acest post, incepand din 1927.