Walter Zenga i-a atacat pe veteranii din breasla antrenorilor

Walter Zenga, antrenorul echipei de fotbal Steaua, a tinut ieri o prelegere la Scoala Federala de Antrenori, in fata cursantilor care se pregatesc sa obtina categoria A. El a fost insotit de secundul Massimo Pedrazzini. Prelegerea celui poreclit “Omul-paianjen” a fost urmarita de circa 20 de antrenori.

“Fotbalul romanesc este in crestere pentru ca sint multi antrenori tineri, precum Olaroiu, Panduru, Dan Petrescu si Razvan Lucescu, care au incercat sa aduca alta mentalitate, aceea de a sti sa accepti infringerea”, a spus italianul. Zenga a adaugat ca n-are nimic cu tehnicienii din Romania, dar, indirect, i-a atacat pe colegii de breasla mai virstnici.

“Cine nu stie o limba straina e un idiot”, a mai spus Zenga.

Halagian a sarit ca ars

Florin Halagian reprezinta tipul de antrenor care a propagat metodele sovietice de pregatire in fotbalul nostru. In prezent responsabil de sectorul juvenil din cadrul FRF, “Hala” a ratat, cu ani in urma, un contract de antrenor la echipa Aston Villa, fiindca nu stia limba engleza. “Nu are nici un rost sa discutam despre lucruri petrecute acum 15 ani.

Nu ma deranjeaza ce-a spus Zenga, dar daca as fi fost in sala, as fi luat, probabil, pozitie. Pacat ca n-am fost acolo! Italianul vorbeste asa cum vorbeste romaneste, deci nu e cazul sa ne dea lectii. Tin sa-l anunt pe Zenga ca eu vorbesc destul de bine frantuzeste si inteleg nemteste, spaniola si italiana!”.