Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a dat asigurari, in primul sau interviu televizat la postul Realitatea TV, ca taxa pe valoarea adaugata nu va fi majorata, iar in cazul produselor care beneficiaza de taxa redusa, valoarea TVA va ramane aceeasi.

Domnul Tariceanu a abordat si subiectul coruptiei, declarand ca, "daca se va dovedi ca vreun parlamentar sau vreun demnitar de-al nostru va calca stramb, vom renunta la el".

In context, primul ministru si-a aratat sustinerea pentru initiativa vicepremierului Adriean Videanu, de introducere a declaratiei de avere pentru toti cetatenii, ca un element ajutator impotriva coruptiei si evaziunii fiscale.

De cealalta parte, reprezentanti ai fostului guvern sunt de parere ca introducerea obligatiei declararii averii de catre toti cetatenii aduce aminte de perioada de dinainte de 1989, cand celebra lege 18, a averilor ilicite, ii obliga pe oameni sa isi dovedeasca nevinovatia chiar inainte de a fi acuzati.

Senatorul PSD, Cristian Diaconescu, fost ministru al justitiei, spune ca ideea lansata de Adriean Videanu ar putea duce la situatii de conflict intre cetateni si stat.