Anul aderarii Romaniei la UE va produce un "boom" veritabil si pe piata locala a avocaturii, ce se va adapta la exigentele si standardele europene atat in ceea ce priveste calitatea serviciilor, cat si pretul acestora, apreciaza specialistii Casei Musat & Asociatii.

In opinia acestora, treptat, piata avocatiala din Romania se va polariza, iar in cativa ani, ea va fi dominata de sase-sapte mari firme de avocati, inclusiv straine, care vor ocupa 70-75% din piata, urmate la distanta de un grup de 10-15 firme de marime medie, care vor concura pentru restul de 25-30% din piata.

"In perspectiva aderarii la UE, este de asteptat ca multe dintre marile firme internationale de avocati sa-si deschida birouri si in Romania, fapt care nu ne ingrijoreaza, in conditiile in care firma noastra se va extinde.

Nu este exclus ca aceasta ascensiune sa fie si rezultatul unor absorbtii ale unor firme locale mai mici, constranse de mediul concurential sa recurga la aliante cu nume de prestigiu de pe piata", a declarat Gheorghe Musat, fondatorul companiei citate.

Musat & Asociatii a anuntat ca Gabriel Zbarcea, pana de curand deputy managing partner al firmei, va ocupa functia de consilier de stat al premierului Calin Popescu-Tariceanu.