Cuvantul care a castigat alegerile - schimbarea - incepe sa dea batai de cap si de dictie atat invingatorilor cat si invinsilor. Cei de la putere au sorbit din cupa victoriei bauturi fine amestecate cu soiuri hibride - si drept urmare unii demnitari par numiti dupa chef.

"Am o obligatie de a clarifica ce s-a intamplat la revolutie" a declarat presedintele Basescu.

OK! Dar ce clarificari putem astepta de la generalul Badalan, seful Statului Major al Armatei, numit de dl Iliescu, si de la generalul Degeratu, numit consilier de dl Basescu, cata vreme ambii au participat la reprimarea revolutiei? In plus, dl Degeratu a interzis, cand era sef al Statului Major (in ´97), subordonatilor sa dea "informatii despre evenimentele din decembrie ´89".

Cum se vede, dl Degeratu nici macar nu agreeaza cuvantul revolutie - darmite sa-i doreasca adevarul. Chiar nu se gasea un ofiter mai dezghetat? Nu acesta e insa motivul pentru care PSD, alergic la schimbare, poarta razboi cu dl Basescu. In fond, ura impotriva presedintelui e sentimentul care-i leaga cel mai tare pe dnii Iliescu si Nastase.

Asa incat PSD si-a inceput terapia de grup "de reactie rapida" atacandu-l pe dl Basescu periodic. Dl Nastase l-a numit deja dictator de tip Belarus, iar dl Severin il acuza de cezarism refuzandu-i insa Cezarului ce-i al Cezarului: dreptul la opinii si comentarii si obligatia de a cere institutiilor sa-si mareasca viteza si corectitudinea si sa-si reduca indolenta si coruptia.

Pana si dna Monica Macovei, ministrul justitiei, a fost acuzata de dl Serban Nicolae (PSD) de "mentalitati ceausiste" fiindca "e greu sa dai un implus fara sa dai o anumita directie, anumite indicatii". Asa o fi la PSD unde toate impulsurile sunt taxate de politica - dupa cum atesta celebrele stenograme.

Poate ne hotaram ce vrem: ba vrem ca justitia si politia sa se miste mai repede si sa lupte impotriva coruptiei ba vrem ca nimeni sa nu le zica nimic si sa nu intineze chipul lor istet de oaie neagra.

Pana si dorinta dlui Basescu de a vedea in CV magistratilor lista proceselor la care au lucrat a fost considerata abuziva desi e normala: e un fel de a cere bibliografia unui profesionist inainte de a-i semna inamovibilitatea.

Daca i-o acorzi cuiva care a dus statul ca inculpat la Strasbourg? Acum dl Iliescu reclama "hartuiala politica" la care e supus de dl Basescu fiindca acesta a cerut anularea decretului de gratiere a lui Cozma. Dl Iliescu ar trebui sa fie hartuit de propria-i vina fata de poporul pe care l-a condamnat la retrogradare - si care totusi l-a gratiat.

Acum avem recursul Basescu: vom afla daca schimbarea e posibila, daca e o schimbare in vitro sau daca de Craciun ne-am luat ratia de schimbare.