In pofida tuturor insistentelor ministeriale, cumnata ex-premierului Nastase, Rodica Odobescu, nu a reusit sa fie "dislocata" de catre noul ministru al transporturilor, Gheorghe Dobre, din fotoliul de director general al companiei TAROM, solutia aleasa de aceasta fiind un concediu medical sine die.

Astfel, dupa doua sedinte de analiza, destul de dure, ale activitatii din domeniul aviatic, verdictul ministrului transporturilor a fost de a-l numi in postul de director interimar pe fostul director de dezvoltare al companiei, Cristian Becerescu.

Numai ca, potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, interimatul din fruntea TAROM va functiona pe perioada concediului medical al directoarei Odobescu, viitorul ocupant al "mansei" urmand a fi ales dintr-o lista destul de scurta, cele mai mari sanse fiind atribuite actualului sef al Inspectoratului Aviatiei Civile, Dan Vulcan.

De altfel, in urma cu un deceniu, inspectorul sef Vulcan a mai condus compania TAROM, demisia sa fiind fortata, la acea vreme, de o revolta sindicala a personalului tehnic.

Pe de alta parte, sursele citate afirma ca nici actualul sef al Directiei Generale a Transporturilor Aeriene din cadrul Ministerului Transporturilor, Sorin Stoicescu, nu mai are prea multe clipe de trait in aceasta functie.

Doar ca, obisnuit cu "naveta" si debarcarile, ultima fiind "provocata", in anul 1996, de Traian Basescu, la preluarea mandatului de ministru al transporturilor, directorul Stoicescu are varianta de refugiu intr-un post de conducere a Aeroportului Otopeni.