La doar 15 ani, un adolescent din cartierul Micro 38 a socat opinia publica din Galati printr-un record neobisnuit. A fost la un pas sa plateasca cu viata participarea la un concurs ad-hoc de baut vodca, organizat de cativa tineri din cartier. stefan a ajuns, joi seara, la Spitalul de Urgenta Galati in coma profunda, pe fondul consumului exagerat de alcool.

"Mai mult mort decat viu", asa cum aveau sa constate medicii Camerei de Stabilizare, tanarul a fost internat la Reanimare, unde i s-au facut intense spalaturi gastrice si i s-a administrat medicatia corespunzatoare. si-a revenit din starea bahica a doua zi, in Sectia Medicala unde a fost transferat.

stefan a povestit ca joi seara "era mort de sete" si a apelat la "prietenii de cartier", care "i-au facut cinste, ca de obicei", cu nu mai putin "de doua kilograme de vodca" - sustine el. A baut fara probleme primele doua sticle de jumatate de litru. Cu cea de-a treia a fost mai greu, dar nu s-a lasat pana nu a dat-o gata.

Iar la cea de a patra sticla "s-a inmuiat", adolescentul nemaistiind daca a terminat-o sau nu. El a sustinut ca nu are nici o problema in familie, parintii il lasa in pace, iar el bea cat vrea si cat poate.

Pentru ca parintii il incuiau in casa ca sa nu aiba probleme cu el, stefan a povestit ca joi a deschis usa de la balcon si apartamentul fiind la parter, a sarit pe geam si a dat fuga la "gasca lui de prieteni cu care bea de mic copil". Degeaba l-a cautat mama lui prin tot cartierul, cand i-a sesizat absenta.

Abia noaptea, tarziu, cand a vrut sa sune Politia, a fost anuntata de la Spital de internarea fiului ei. Femeia a spus ca naravul de a bea al baiatului dateaza de vreo luna de zile, de cand a intrat in anturajul unor baieti mai mari, care isi bat joc de fiul ei imbatandu-l de cate ori "scapa afara".

Medicii care l-au tratat dupa aventura bahica sustin ca, teoretic, tanarul nu avea cum sa consume singur 2 litri de alcool, pentru ca ar fi ajuns mort la spital. Eventual, "a participat" alaturi de ceilalti "amici de cartier". stefan a fost externat, iar mama lui a hotarat ca tanarul sa urmeze un program de psihoterapie.