Dacia Logan are un concurent serios pe piata vest-europeana a masinilor ieftine. Este vorba despre Ford Ka, al carui pret va fi redus substantial de constructorul german.

Cu putin timp inainte de intrarea pe piata europeana a Daciei Logan, asteptata cu mare interes mai ales in Franta si Germania, Ford a anunţat intenţia de reducere a preţului la modelul Ka.

Chiar dacă din punct de vedere al dimensiunilor şi al datelor tehnice Dacia Logan şi Ford Ka nu sunt comparabile, producătorii americani vor comercializa produsul pe piaţa germană la preţul de 7.990 de euro. In comparatia, pretul de pornire al Daciei Logan va fi de 7.500 de euro.

"Cu această ofertă am reuşit să fim primii producători din Germania care lansează o maşină in categoria de preţ de sub 8.000 de euro", a declarat pentru Deutsche Welle preşedintele filialei Ford din Germania, Bernhard Mattes.

Analistii germani apreciaza că exemplul lansat de Renault cu Dacia Logan va fi urmat şi de Volkswagen, care va trebui să ofere cumpărătorilor autoturisme mai ieftine.