Filmele vă incantă, vă provoacă, vă fac să visaţi. Dincolo de ele, se află misterioasa lume a ritmurilor, cele care insoţesc mereu imaginea. Este ceea ce se cheamă, in limbaj de specialitate, coloană sonoră. Un domeniu care are şi el, la fel ca actoria, monştrii săi sacri.

Numele Andrew Lloyd Webber vă este sigur cunoscut. Dacă veţi deschide televizorul pe 20 ianuarie, de la ora 21.00, veţi avea ocazia să aflaţi o mulţime de informaţii, intr-un documentar excelent, despre Joseph Kosma, un muzician de marcă al secolului XX.

De-a lungul timpului, intre 1936 şi 2001, Kosma a semnat coloana sonoră a unor capodopere ale cinematografiei mondiale. Enorm de multe: 134! Documentarul prezintă destinul unui om convins că, prin muzică, lumea poate deveni mai bună.

Rămanand tot in zona muzicii, este adevărat că de altă factură, vă mai indicăm un documentar de urmărit, in aceeaşi zi, dar de la ora 18.00: „Jazz de gas”. in Rusia inceputului de mileniu, o trupă de „jazz de gas” (veţi vedea singuri ce inseamnă) crede in libertatea de expresie.

Experimentul se va dovedi a fi salvarea unui tanăr alcoolic, care işi găseşte un refugiu in această muncă.