Andrei Pavel este, incepind de ieri, singurul tenisman roman care a cistigat, numai din premii, peste patru milioane de dolari. Calificarea in turul doi la Australian Open i-a rotunjit contul cu 28.000 de dolari, astfel ca totalul cistigurilor sale in cei 15 ani de cariera se cifreaza la 4.004.529 de dolari.

Pavel ocupa acum un onorant loc 80 in clasamentul celor mai bogati tenismani din toate timpurile, devansindu-l cu mult pe Ilie Nastase (pozitia 172, cu 2.076.761 dolari).

Luind in calcul si incasarile din contractele de publicitate, dar si din Cupa Davis, veniturile “Cneazului” se ridica la aproximativ sase milioane de dolari, ceea ce il propulseaza, alaturi de fostul baschetbalist Ghita Muresan, in fruntea celor mai bine platiti sportivi romani, exceptindu-i pe fotbalisti.

A saptea oara la Melbourne

Peste exact o saptamina, Andrei Pavel va aniversa 31 de ani. Constanteanul, plecat in urma cu 16 ani in Germania, se poate considera implinit, atit in plan profesional, cit si in plan material. Considerat cel mai bun tenisman roman dupa Ilie Nastase, “Cneazul” si-a onorat statutul de cap de serie numarul 17 la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului.

Participant pentru a saptea oara la concursul de la Melbourne, el a trecut usor, in primul tur, scor 6-4, 6-4, 6-0, de francezul Olivier Mutis, rezident in Luxemburg. Romanul va avea un adversar accesibil in runda urmatoare, americanul Bobby Reynolds. In cazul unei noi victorii, Pavel va incasa un premiu de 46.

000 de dolari si va contabiliza 15 puncte in clasamentul ATP, unde se afla, momentan, pe pozitia 23.

Impresariat de nevasta

Din veniturile de aproape 6 milioane de dolari realizate in cariera, Andrei n-a fost nevoit sa cedeze vreun procent managerilor, de acest aspect ocupindu-se chiar sotia sa, nemtoaica Simone. Pe linga faptul ca se preocupa de cariera sotului, Simone este proprietara unei farmacii in localitatea germana Borgholzhausen si are grija de cei doi copii, Caroline Elena (6 ani) si Marius (3 ani).

Hanescu contra Henman

Victor Hanescu, celalalt tenisman roman prezent la Australian Open, a reusit o victorie importanta in primul tur, scor 6-3, 6-4, 7-6 (1), in fata italianului Filippo Volandri. “Hane”, care se afla la cea mai buna performanta in concursul australian, va avea o misiune aproape imposibila in faza urmatoare.

El il va intilni pe britanicul Tim Henman, un specialist al suprafetelor rapide, cotat cu a saptea sansa la cucerirea trofeului.