E plina Romania de femei care isi ucid copiii. Ii sugruma si ii arunca in ghena, in hazna, ii ingroapa in gradina, ii dau la porci. Uneori le vad la televizor si caut pe fetele lor, cu o curiozitate trista, cat e om si cat e fiara. Doamna profesoara Adriana Iliescu n-a ucis un copil, a nascut unul, o fetita. Si totusi, de cate ori o vad pe ecran pe aceasta bunica-mamica imi vine sa vomit.

La 67 de ani, d-na Iliescu a nascut o orfana. Pentru ca tatal acestei fetite e un spermatozoid inghetat si neidentificat depus in uterul reanimat cu progesteron al unei batrane pe care nimeni n-o poate considera mama. Fiica semintei reci si a hormonilor zgandariti cu chimicale se numeste Eliza Maria.

Intrucat nu s-a multumit cu o pisica sau un caine care sa-i umple singuratatea, d-na Iliescu si-a facut un copil. Nimeni n-a intrebat-o pe nenascuta Maria daca vrea sa vina pe lume in acest fel. Daca era botezata Ioana, viitorii si necrutatorii ei colegi de scoala ar fi numit-o Ioana-Embrioana; fiindca pe "fiica" doamnei profesoare o cheama Maria, or s-o batjocoreasca altfel.

In Europa civilizata, fertilizarea in eprubeta este interzisa femeilor peste 45 de ani. In nelegiuirea romaneasca, d-na Iliescu a asteptat pana la 67 de ani ca sa-l bage pe d-rul Bogdan Marinescu in Guinness Book of World Records.

Sunteti fericit, dom' profesor doctor, va bat colegii pe umeri, va ia interviu CNN-ul? Nu s-a gasit nici un simplu medic care sa va depuna un scuipat la picioare? In viitor veti urca alte trepte ale gloriei inseminand si cadavre? Cand si asa distanta umana dintre parintii si copiii despartiti de 20-40 de ani de viata creste inexorabil cu fiecare generatie, cand si asa parinti pana in 50 de ani

sunt decretati bosorogi de fiii lor adolescenti, cand si asa se inmultesc in cimitirele patriei mormintele parasite, ce se va intampla cu Eliza Maria cand va implini 14-15 ani? Va gasi intelegerea si dialogul de care are acuta nevoie la o batrana din alt secol, daca o mai trai, daca o mai fi valida? Eliza Maria este rodul unui pacat.

Nu al pacatului biblic, nascator de viata si lume, ci al pacatului trufiei doctorilor si perversei iubiri de sine a "mamei", o iubire mai rece si stearpa decat ura - "bioenergia, biomagnetismul si felul meu de viata a influentat personalitatea nou-nascutului", delireaza egolatric d-na profesoara.

Un simulacru de salvare pentru Adriana Iliescu ar fi sa dea cat mai repede in mintea copiilor ca sa fie un adevarat tovaras de joaca pentru Maria.

In fata romanilor,

Cea mai batrana mama din lume si-a sustinut cauza cu citate filosofice

Prof. dr. Bogdan Marinescu s-a intrebat retoric daca Adriana Iliescu trebuia consultata de un psihiatru

La doar 48 de ore dupa ce a nascut, Adriana Iliescu, cea mai batrana mama din lume, a incercat sa explice romanilor de ce a luat decizia de a avea un copil la varsta de 67 de ani.

In amfiteatrul Spitalului Panait Sarbu din Capitala, unde a vorbit Adriana Iliescu, erau scrise cu creta pe tabla doua cugetari - "Medicina este arta incertitudinii" si "Pot spera orice pentru ca viata insasi este o speranta". Adriana Iliescu a spus ca gestul pe care l-a facut este "perfect normal" si "ma simt ca o femeie normala care are un copil".

Despre viitorul fetitei, Eliza Maria, profesoara pensionara a spus ca nimeni nu poate sti ce se va intampla mai departe. "Nimeni nu poate sa prevada viitorul si ingrijorarile pe care le-am auzit sunt false probleme. Nu trebuie sa va ingrijorati dvs., nu trebuie sa ma ingrijorez nici eu. E un act al lui Dumnezeu si fiecare are menirea lui.

Exista un proverb romanesc care spune ca "Orice copil care vine pe lume, vine cu o paine sub brat"", a declarat cea mai batrana mama din lume. Totusi, aceasta a mai spus ca fetita pe care o are va creste intr-o familie de intelectuali si "va fi un om modern si nu unul recent, cum spunea Patapievici".

Femeia a marturisit ca "doar credinta in Dumnezeu m-a ajutat sa duc la bun sfarsit aceasta sarcina". Adriana Iliescu si-a vazut, ieri, pentru prima data copilul. Ea a declarat mandra ca micuta seamana cu ea si "bioenergia, biomagnetismul si felul meu de viata a influentat personalitatea nou-nascutului".

Fosta profesoara nu s-a oprit doar la amintirea unor proverbe sau citarea aproximativa din Patapievici, facand referire si la filosofia lui Blaga. Si toate astea in 15 minute, cat a vorbit in fata presei. "Cu cat te apropii mai mult de mister, cu atat il adancesti", a cugetat Adriana Iliescu, care si-a continuat argumentarea gestului amintind si de filosofia pozitivista.

Dupa toate polemicile pe care gestul sau le-a starnit, Adriana Iliescu a ajuns la concluzia ca Biserica nu o condamna, ci din contra, "Biserica a spus ca e un miracol". Daca la capitolul cugetari a fost de neintrecut, cand a venit vorba de costurile tratamentelor a evitat sa dea un raspuns clar.

Nu a spus decat ca in 1995 a urmat un tratament de fertilizare in Italia, dar nu l-a putut duce pana la capat din lipsa de bani. La randul sau, prof. dr.

Bogdan Marinescu, autorul fertilizarii in vitro si directorul spitalului, i-a sarit in aparare pacientei care l-a bagat in Cartea Recordurilor, spunand ca "nu stiu daca o alta mama ar fi fost in aceeasi forma la 48 de ore de la operatia de cezariana". Despre fetita, prof. dr.

Marinescu a spus ca are "o dezvoltare normala desi a fost nascuta doar la 33 de saptamani si va recupera atat varsta, cat si greutatea". Prof. dr. Marinescu a incercat sa raspunda criticilor care i-au fost aduse. "Intrebarea obsesiva la care am fost solicitat sa raspund a fost daca, inainte de a face fertilizarea, pacienta a fost supusa unui examen psihiatric.

Adriana Iliescu v-a creat impresia ca avea nevoie de un astfel de examen?", a intrebat retoric directorul spitalului. In final, prof. dr. Marinescu a spus ca poate face fata tuturor acuzelor, dar considera ca "e momentul ca Adriana Iliescu sa-si recupereze starea de sanatate si sa se poata ocupa de copil".