Prima conferinta de presa a ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, s-a constituit intr-un adevarat maraton pe parcursul a aproape doua ore.

De la numarul de capre negre din Muntii Rodnei, pana la demararea unor controale in ce priveste privatizarile din agricultura, cap de lista fiind privatizarea Insulei Mari a Brailei, ministrul nu a ocolit nici un raspuns la intrebarile adresate de reprezentantii presei prezenti in numar mare la eveniment.

Ministrul Gheorghe Flutur a trecut repede peste unele probleme tehnice cu instalatia de sonorizare, anuntand ca intre prioritatile carora le va acorda maxima atentie se numara reforma funciara, prin modificarea Legii fondului funciar in vederea retrocedarii integrale a terenurilor agricole si a padurilor.

"Rezolvarea in procedura de urgenta a litigiilor in domeniul funciar, prin specializarea unor complete de judecata care sa judece in mod accelerat procesele funciare reprezinta una dintre prioritati", a spus Flutur.

Incurajarea concentrarii proprietatilor, prin acordarea pentru persoanele din mediul rural de peste 60 de ani a unor rente viagere de 50 de euro in cazul cedarii folosintei terenurilor si de 100 de euro pentru cedarea proprietatii terenurilor catre tineri sunt alte tinte urmarite de ministrul Agriculturii.

In vizorul oficialului de la Agricultura se afla si privatizarea societatilor din agricultura, acesta facand public faptul ca au fost deja demarate controale cu privire la privatizarile realizate de Agentia Domeniilor Statului. "Vrem sa privatizam tot ce mai este de privatizat. Se stie ca activele in mana statului genereaza coruptie. Am declansat primele controale la Agentia Domeniului Statului.

In momentul de fata verificam privatizarea din Insula Mare a Brailei (IMB). Chiar din primele trei zile de la demararea controlului au reiesit cateva lucruri deosebit de grave pe care le-am primit ca informatii de la Corpul de Control. Nici contractul in original nu se mai gaseste. Vom merge cu verificarile pana la capat la IMB.

Va promit ca voi spune adevarul despre Insula si despre toate insulele infiintate in Romania, insule ale baronilor si mai putin ale baronilor", a mai spus Flutur, care a adaugat ca in fruntea Corpului de Control a fost deja numita o alta persoana. Gheorghe Flutur nu a uitat nici restantierii la plata redeventelor catre stat.