Presedintele Consiliului de Administratie al CNM Petromin SA, economistul Constantin Radulescu, a convocat Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, pentru data de 28 ianuarie.

Se va discuta despre acoperirea pierderilor din anii anteriori, in cuantum de peste 106 miliarde de lei, semnarea contractului de performanta cu directorul general si acordarea de stimulente administratorilor si conducerii executive a societatii.

Pe ultima suta de metri inaintea privatizarii, actuala conducere incearca, asadar, sa elimine o parte consistenta a datoriilor acumulate in trecut si sa-si rotunjeasca veniturile prin acordarea de stimulente financiare. Contactat telefonic de reporterii ZIUA, Constantin Radulescu ridica un semn de intrebare chiar cu privire la vanzarea iminenta a societatii, de catre proprietarul acesteia, AVAS.

El a mentionat ca, de la lansarea negocierilor privind schimbarea statutului de proprietate al CNM Petromin SA, nici una din societatile si consortiile care au achizitionat caietele de sarcini nu au vizitat societatea, in vederea evaluarii situatiei economice a acesteia.

El nu exclude chiar varianta ca cei doi competitori ramasi in cursa sa fi renuntat intre timp la proiectul de a cumpara pachetul majoritar de actiuni.