Presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Vasile Savu, si-a dat ieri demisia din functie, in cadrul sedintei membrilor Biroului Executiv. Acest gest survine in urma faptului ca, in ultimele zile, unii lideri de sindicat i-au adus o serie de acuze.

Vasile Savu si-a motivat demisia sustinind ca are probleme de sanatate care necesita analize amanuntite ce pot fi efectuate numai in spital.

Pe de alta parte, acesta intruneste si conditiile de pensionare si nu este exclus ca inainte de a iesi din sistemul minier in mod normal sa se disponibilizeze, pentru a beneficia si de sumele compensatorii. In ultima perioada, Vasile Savu a fost acuzat de o parte din liderii de sindicat ca, prin afacerile sale dubioase, ar aduce grave prejudicii de imagine organizatiei din care fac parte.

In urma cu citeva zile, liderii i-au solicitat explicatii legate de modul in care s-au cheltuit banii membrilor de sindicat. Demisia lui Savu a fost inregistrata si urmeaza sa intre in vigoare de pe 15 februarie.

Adrian Jurca, presedintele Sindicatului Liber al EM Livezeni, declara ca Liga Sindicatelor Miniere va fi condusa de Biroul Executiv pina la alegerea unui nou presedinte, lucru care va avea loc cel mai probabil la sfirsitul lunii februarie.