Acţiunile grupului austriac S&T, important furnizor european de servicii TI, din care face parte şi S&T Romania, au realizat anul trecut cea mai bună performanţă la categoria ATX, principala categorie de cotare a bursei de valori din Viena.

Preţul acţiunilor aproape s-a triplat, crescand cu 165%, de la 6,8 euro pe acţiune la sfarşitul anului 2003, la 18 euro la sfarşitul anului 2004.

Astfel, incă din primul an complet de prezenţă (S&T este listată la bursa din Viena din aprilie 2003), S&T a depăşit cu mult performanţa bursei vieneze in ansamblu – de altfel una dintre cele mai dinamice din Europa.

Creşterea cotaţiei S&T a fost in mod particular spectaculoasă in ultimul trimestru al anului, cand preţul acţiunilor a crescut cu peste 100%, atingand un maxim istoric de 21,9 euro in primele zile ale lunii ianuarie 2005.

“2004, care a adus extinderea Uniunii Europene, a fost un an important pentru S&T. Investitorii au realizat potenţialul uriaş al pieţei din Europa Centrală şi de Est, aflată in creştere rapidă şi pe care noi suntem deja prezenţi de mult timp.

Obiectivele noastre de creştere, respectiv venituri de 500 de milioane de euro şi un profit operaţional de 6% la nivelul anului 2006, au atras atenţia investitorilor asupra viziunii S&T”, a spus Karl Tantscher, preşedintele companiei.

“S&T Romania, centru de coordonare pentru S&T Regiunea Sud a avut o contribuţie importantă la rezultatele generale ale anului trecut, fiind i acelaşi timp una dintre cele mai dinamice filiale ale grupului”, a declarat Dan Roman, Director General S&T Regiunea Sud.

S&T este listată la prima categorie a bursei vieneze, aşa-numita “prime market,” şi are in prezent o capitalizare de peste 75 de milioane de euro. Două treimi din cele 3.568.655 milioane de acţiuni sunt tranzacţionabile, cealaltă treime fiind deţinută de fondatorii şi managerii companiei.

Analiştii austrieci pun excepţionala performanţă pe seama faptului că S&T a reuşit să găsească echilibrul potrivit intre spiritul intreprinzător şi maturitate, intre creativitatea specifică tehnologiei informaţiei şi cunoscuta rigoare germană.

Grupul a transformat de asemenea intr-un avantaj competitiv prezenţa sa extrem de puternică pe pieţele cu creştere rapidă din Europa Centrală şi de Est. S&T este singura companie listată la bursa de valori din Viena care operează exclusiv pe aceste pieţe.

Prin poziţionarea sa specială, S&T va continua să beneficieze de creşterea economică generată de integrarea europeană a ţărilor in care este prezentă.

Despre S&T

S&T System Integration & Technology Distribution AG (S&T) a fost infiinţată in 1993. In cei peste 10 ani de activitate, compania s-a dezvoltat rapid atat prin achiziţii, cat şi prin creştere organică. Astfel, doar in ultimii cinci ani cifra de afaceri a grupului S&T a crescut cu o rată medie anuală de 50%.

In 2003 S&T a inregistrat vanzări de 209 milioane euro. Ţinta de creştere este de 500 de milioane de euro la nivelul anului 2006, cand grupul speră să-şi atingă şi obiectivul strategic de a deveni unul dintre primii 10 integratori de sistem din Europa.

In prezent S&T numără 1.300 de specialişti IT şi operează pe 21 de pieţe (Austria, Polonia, Rusia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Romania, Bulgaria, Ucraina, Macedonia, Republica Moldova, Bosnia-Herţegovina, Ţările Baltice, Iugoslavia, Turcia, Grecia, Malta, Albania şi Cipru).

In cele mai multe dintre aceste pieţe S&T şi-a construit un portofoliu echilibrat de clienţi, dominat de trei mari categorii – bănci şi servicii financiare, telecomunicaţii şi organizaţii publice – urmate de o gamă largă de clienţi din diferite ramuri industriale, utilităţi publice etc.

Tuturor acestor clienţi, S&T le oferă soluţii informatice complexe, adaptate fiecărui client şi bazate pe cele mai moderne tehnologii hardware şi software, provenind de la marii producători mondiali.

S&T Romania este o filială de referinţă in cadrul grupului prin numeroasele certificări pe care le deţine şi prin calitatea soluţiilor şi serviciilor pe care le oferă clienţilor săi, pe care ii sprijină să adauge valoare afacerii lor prin utilizarea tehnologiei informaţiei.

Informaţii suplimentare: www.snt.ro