Conducerea PD l-a votat ieri in unanimitate pe ex-prefectul Capitalei pentru un post de secretar de stat la Mediu, insa Silvian Ionescu a refuzat, deocamdata, serviciul facut de membrii Biroul Permanent National.

Liderii PD i-au alocat lui Silvian Ionescu un loc special in cadrul discutiilor legate de cele 17 posturi de secretar de stat care au revenit PD la negocierile din cadrul coalitiei.

Potrivit participantilor la BPN, vicepresedintele Vasile Blaga a explicat colegilor din BPN ca trebuie rezolvata situatia creata dupa demisia lui Silvian Ionescu de la Prefectura Capitalei, in contextul in care a muncit la campania electorala.

Blaga a fost, potrivit acelorasi surse, cel care a propus varianta ca Silvian Ionescu sa fie sustinut pentru un post de secretar de stat la Ministerul Mediului condus de Sulfina Barbu, care provine din organizatia PD a sectorului 3, condusa de fostul prefect.

Ministrul Mediului a sprijinit in cadrul discutiilor propunerea, iar votul BPN in favoarea lui Silvian Ionescu a fost unanim, au indicat aceleasi surse. Silvian Ionescu ne-a confirmat ca el a fost cel care a cerut sa se consulte personal cu presedintele Traian Basescu inainte de a accepta oferta partidului.

„Doresc foarte mult sa am aceasta discutie cu presedintele Basescu, dupa propunerea pe care mi-au facut-o colegii”, ne-a declarat ex-prefectul Capitalei. El nu a dorit sa se pronunte in privinta rezultatului asteptatei discutii cu presedintele. Basescu a fost cel care a dictat, practic, intr-o emisiune TV, demisia lui Ionescu la doar citeva zile de la investirea la Prefectura Capitalei.