Directorul general al "bianconerilor", Luciano Moggi, a explicat ieri ca, desi atacantul roman a fost legitimat provizoriu la Livorno, nu se pune problema ca el sa joace la gruparea toscana.

Oficialul torinez a confirmat faptul ca atacantul roman a semnat pentru Livorno si a precizat ca gruparea toscana il va ceda pe Mutu la Juventus, imediat ce vor fi puse la punct toate documentele.

MARTURISIRE. "Dupa ce se va incheia intreaga procedura, il vom prezenta oficial pe jucator. In orice caz, Mutu va evolua la Juventus. Totodata, vreau sa clarific faptul ca toata aceasta operatiune cu Livorno nu reprezinta o exceptie.

Totul se desfasoara conform regulamentelor Federatiei Italiene de Fotbal si ale Ligii Profesioniste. Pe Adrian il urmaresc de mult timp, de cand juca la Verona.

Pretul lui era insa foarte mare, iar Juventus este intotdeauna foarte atenta la modul in care isi administreaza resursele. Acum s-a ivit ocazia sa-l transferam si nu aveam cum sa o pierdem, pentru ca Mutu este un campion, un jucator care poate acoperi mai multe posturi, iar asta e o caracteristica pe care o apreciez mult", a declarat Luciano Moggi.

POZITIE. In legatura cu pretentiile celor de la Chelsea, care vor o compensatie financiara, directorul general al piemontezilor a spus: "Noi nu datoram nimic englezilor. Este o problema intre jucator si fosta sa echipa. Intre noi si Mutu exista un acord clar".

"GASELNITA" LUI MOGGI

Pentru ca nu mai avea dreptul sa transfere jucatori extracomunitari din afara Italiei, in aceasta perioada de mercato, Juventus a apelat la ajutorul lui Livorno.

"Ne-am asezat la masa noi, cei de la Livorno, Mutu si oficialii lui Juventus. Jucatorul a semnat pentru noi, devenind proprietatea lui Livorno, apoi am semnat cedarea lui la Juve. Acum nu mai ramane decat ca Luciano Moggi sa finalizeze operatiunea. Chiar daca Mutu ar ramane la noi mai mult timp, tot Juve i-ar plati salariul", a declarat Aldo Spinelli, presedintele clubului toscan.

Pentru aceasta favoare, gruparea torineza va imprumuta in vara la Livorno, gratis, doi tineri jucatori. Procuratorul Claudio Pasqualin a intarit spusele lui Moggi, precizand ca "artificiul" facut de Juventus este normal: "Este o operatiune normala, care nu incalca nici o regula".

VERDICT

Desi Moggi spune ca nu are treaba cu Chelsea, presa italiana scrie ca Juventus asteapta decizia Federatiei engleze de fotbal, in legatura cu conflictul dintre Mutu si fostul sau club. Cartea verde a atacantului roman va ramane in Anglia atat timp cat va dura procesul.

Se asteapta ca FA sa ia o decizie in aproximativ o saptamana, sentinta urmand sa clarifice daca Chelsea are dreptul la vreo compensatie financiara.

SI CHIVU ?

Luciano Moggi a declarat pentru cotidianul torinez Tuttosport ca asteapta revenirea lui Cristian Chivu pe teren pentru a decide daca il va transfera. Juventus ar dori sa mai achizitioneze un jucator de valoare care sa-l secondeze la mijlocul terenului pe Emerson.

Presa italiana scrie ca Juve a pus ochii pe Cristiano Zanetti si pe Edgar Davids, insa tratativele sunt ingreunate de faptul ca relatiile cu Inter nu sunt prea bune.