Pentru prima data, la o preselectie organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca, romanii nu s-au calcat in picioare sa-si depuna dosarele. La preselectia de ieri pentru lucratori pe nava in Qatar, in primele ore au venit numai 15 persoane sa-si depuna dosarele. Dintre ei, doar 5 au fost admisi.

Ceilalti au plecat cu buza umflata, fiind respinsi din primul minut. Erau convinsi ca de vina au fost "conditiile aberante" impuse de Oficiu: inaltime intre 1,75 centimetri si 1,80 centimetri, greutate normala, varsta intre 20 si 30 de ani, prezenta placuta, buna cunoastere a limbii engleze, plus experienta si calificare ca asistenti medicali, lucratori hotelieri sau relatii cu publicul.

Cei mai multi au picat fiindca au uitat sa anexeze la dosar cele mai importante acte: cartea de munca, diploma de calificare si cazierul. Altii au fost respinsi din prima doar fiindca nu aveau inaltimea ceruta. "A venit o fata draguta, dar era foarte scunda.

Ca sa mascheze asta, si-a pus tocuri cui si, cu tot cu ele, tot mai avea 10 centimetri pana sa atinga inaltimea ceruta", spune unul dintre membrii comisiei. "Lucrez de trei ani ca barman intr-un hotel de lux. Vreau sa merg in Qatar de dragul aventurii, nu neaparat pentru bani, fiindca si la noi un barman castiga bine din ciubucuri.

Fetele din comisie m-au admis numai dupa ce au vazut ca stiu foarte bine engleza. Au zis ca ma vor recomanda pentru postul de steward. Cred ca asta inseamna ajutor de ospatar, nu mi s-a explicat prea bine", spune George. Spune ca a venit la preselectie mai mult "la plesneala", ca habar n-are cum va fi platit in Qatar si nici cand va avea loc selectia finala.

Conform biroului de presa al Oficiului, nu se cunosc deocamdata data selectiei, numarul de posturi si salariul oferit de patronul din Qatar.