Fostul antrenor al nationalei de tineret a Georgiei, Roberto Landi, a fost transferat in Cotroceni, unde il va inlocui pe Cosmin Olaroiu. Obiectivul tehnicianului italian este calificarea Nationalului intr-o cupa europeana.

Cu un milion de dolari in cont, virati de Balkan Petroleum, Gino Iorgulescu isi reface echipa la FC National. Noul antrenor al gruparii din Cotroceni va fi italianul Roberto „Tico” Landi, de 48 de ani, care a venit de la nationala de tineret a Georgiei, unde a cistigat noua meciuri, a pierdut cinci si a realizat patru remize.

Ca si Walter Zenga, Landi a fost portar in Serie A, evoluind la Bologna, Piacenza, Modena si Siena. El a mai coordonat portarii nationalei SUA la CM din 1990 si 1994, a trecut si prin Lituania si, inainte de a ajunge la National, si-a depus CV-ul pentru a antrena nationala Ghanei, promitind ca va obtine calificarea „ stelelor negre” la Campionatul Mondial din 2006, gazduit de Germania.

Preparator fizic, la pachet

Negocierile cu Gino Iorgulescu s-au purtat miercuri seara, obiectivul principal stabilit fiind calificarea echipei intr-o cupa europeana. De partea cealalta, dupa rezolvarea detaliilor financiare, principala conditie impusa a fost aducerea unui preparator fizic din Italia.

Cristi Munteanu revine

De asemenea, portarul Cristi Munteanu a revenit sub platani, fiind imprumutat de la Dinamo, echipa care nu mai avea nevoie de serviciile sale. Munteanu a parasit cantonamentul de la Saftica joi dimineata. „Plec intr-un moment in care Dinamo lupta pentru titlu si pentru Cupa Romaniei. Sint constient ca in vara as putea regreta acest pas.

As putea pierde doua trofee din palmares, dar m-am gandit la cariera mea din acest moment. Am considerat ca este mai important sa apar meci de meci, mai ales ca am fost solicitat de Gino Iorgulescu, cu care am o relatie deosebita. Cluburile au ajuns la un acord, m-am inteles si cu Gino, asa ca voi apara in Cotroceni.

Suporterii nu trebuie sa fie suparati pe mine pentru ca, oricum, in vara revin la Dinamo“, a declarat Munteanu.

La Timisoara, fostul antrenor al Nationalului, Cosmin Olaroiu a condus aseara primul antrenament, trei mii de suporteri fiind prezenti in tribune dupa ce Balkan Petroleum a cumparat si divizionara B Politehnica Timisoara, cu tot palmaresul de rigoare.