Mircea Lucescu, supranumit „Imparatul“, a descoperit ca a primit de la Besiktas un cec fara acoperire, in valoare de 150 de miliarde de lire turcesti, adica 85.000 de euro. Prima reprezenta recompensa pentru cistigarea campionatului in 2003.

La citeva saptamini de cind a lansat un atac virulent privind coruptia din fotbalul turcesc, tehnicianul roman Mircea Lucescu a avut parte de o surpriza neplacuta chiar din partea fostului sau club, Besiktas Istanbul.

Potrivit cotidianului de la Bosfor, “Fanatik”, actualul antrenor de la Sahtior Donetk a descoperit ca a primit un cec fara acoperire pentru titlul cistigat cu Besiktas in sezonul 2002/2003. Prima incasata era in valoare de 150 de miliarde de lire turcesti vechi, aproximativ 85.000 de euro, anul acesta turcii trecind la lira „grea”.

Lucescu a realizat ca fila cec era fara acoperire, miercuri, cind s-a deplasat la o banca din capitala Turciei pentru a-si retrage banii.

Batut de Besiktas

Excursia lui Lucescu la Bosfor s-a datorat meciului amical pe care actuala formatie a romanului, Sahtior, l-a disputat in compania gruparii antrenate de Lucescu pina anul trecut. Tehnicianul roman a mai incasat, astfel, o lovitura din partea fostei echipe, de aceasta data pe teren, ucrainenii fiind invinsi cu scorul de 1-0, prin punctul lui Tumer Metin din minutul patru.

La Besiktas, jucatorul roman Daniel Pancu a intrat pe teren in cea de doua repriza, inlocuindu-l pe norvegianul Carew. De partea cealalta, in contextul in care Ciprian Marica si Flavius Stoican sint inca accidentati, au evoluat doar trei romani. Singurul titular a fost Razvan Rat, inlocuit in minutul 57 de Daniel Florea, in timp ce Barcauan a intrat la pauza.

„I love you Luce”

Unicul moment placut al zilei pentru Mircea Lucescu a fost reintilnirea cu fanii lui Besiktas. Potrivit publicatiei „Hurriyet”, antrenorul a fost intimpinat cu “un val de iubire”, primind din partea unui suporter un fular in culorile clubului turc. „Au fost uimiti de aceste scandari si jurnalistii ucraineni. Jucatorii echipei Besiktas l-au imbratisat cu caldura pe fostul lor antrenor.

Sergen Yalcin a salutat tribunele alaturi de tehnicianul roman”, a punctat cotidianul „Sabah”.