Deficitul Federatiei de fotbal se va ridica in 2005 la 1,2 milioane de euro. Mircea Sandu crede ca sint interese care directioneaza banii spre alte grupari. Presedintele FRF a anuntat ieri ca va face imprumuturi bancare si ca va modifica sistemul competitional.

Seceta de performante a nationalei de fotbal a facut ca prima reprezentativa sa nu mai fie o afacere profitabila, presedintele Mircea Sandu constatind ieri, la prima sedinta a Comitetului Executiv al FRF din acest an, ca deficitul bugetar prevazut pentru 2005 se va ridica la peste 1,2 milioane de euro.

Steaua, prioritate nationala

„Cautam solutii pentru a atrage parteneri de sponsorizare, iar in cel mai rau caz luam in discutie obtinerea unui credit de pina la un milion de euro“, a spus presedintele Federatiei, care vede o conspiratie in spatele crisparii potentialilor sponsori.

„Am avut discutii cu Banca Comerciala Romana, care are de la noi un rulaj de 20 de milioane de euro. De la presedinte am avut numai promisiuni, dar nu am obtinut contract de sponsorizare. Am constatat ca au fost probabil influente catre ce grupari sa mearga banii“, a spus Sandu, care a si exemplificat:

„In urma cu citiva ani BCR a alocat unui club din Divizia A o suma importanta, de 800.000 de dolari pe an. Cred ca s-au facut interventii sa plece banii spre clubul respectiv“.

Gruparea la care se face referire este, cel mai probabil, Steaua, respectivul contract derulindu-se in perioada in care la conducere se afla Viorel Paunescu.

Divizia A, din nou cu 18 echipe

Contestat tot mai vehement in ultimele luni, Mircea Sandu are avantajul de a lua masuri care sa ii refaca popularitatea. Reformarea fotbalului romanesc, una dintre temele predilecte ale celor care se viseaza din 2006 in fotoliul de presedinte al FRF, a fost infatisata ieri de actualul presedinte, care va supune votului membrilor Adunarii Generale din 11 aprilie un nou sistem competitional.

In noua formula, ce va functiona din sezonul 2006/2007, Divizia A va avea 18 echipe, din care vor retrograda patru, pentru ca din esalonul secund, alcatuit din doua serii a cite 18 echipe, sa promoveze primele doua formatii clasate in fiecare serie.

In acelasi proces de schimbare a situatiei actuale se inscrie decizia ca selectionata de 15 ani a Romaniei sa efectueze stagii de pregatire centralizata, la Mogosoaia, dupa sistemul fostei „Luceafarul“, baza de plecare a generatiei de aur ce i-a dat pe Hagi si Gica Popescu.