Dolarul s-a apreciat pana la cel mai inalt nivel din ultimele doua luni, in raport cu euro, dupa ce Herve Gaymard, ministrul francez de Finante, a solicitat administratiei Bush sa intervina pentru a impiedica deprecierea monedei americane, care in decembrie a atins un nivel minim record, transmite Bloomberg.

"Contez mult pe reuniunea G7 de la Londra, la inceputul lunii februarie, pentru ca prietenii nostri americani sa constientizeze nevoia de a reactiona deoarece deprecierea dolarului nu mai poate continua", a afirmat Gaymard, intr-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI.

In raport cu euro, dolarul se tranzactiona la 1,2992 de unitati, comparativ cu 1,3011 in ziua precedenta. Anul trecut, dolarul a pierdut 7,6 procente in raport cu moneda unica, iar in decembrie a atins minimul istoric de 1,3666 de unitati.

Ministrii de Finante din cadrul grupului G7 (SUA, Japonia, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia si Canada), bancherii centrali si oficialii din China se vor reuni, la Londra, in perioada 4-5 februarie.

La o valoare de tranzactionare mai mare cu cinci procente fata de minimul istoric, euro isi va relua cresterea in raport cu dolarul si se va aprecia pana la 1,50 dolari per euro, pe fondul deficitelor excesive din Statele Unite, a estimat Josef Ackermann, director executiv al Deutsche Bank.