Omul de afaceri craiovean Ionel Samir Spranceana este cercetat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casaţie si Justiţie pentru comiterea infracţiunilor de inselaciune, uz de fals si spalare de bani.

Samir Spranceana este soţul judecatoarei Camelia Spranceana de la Curtea de Apel Craiova si patron al Oltenia TV.

Purtatorul de cuvant al Parchetului , magistratul Simona Frolu, a declarat, vineri, ca cel in cauza a fost dat in consemn la frontiera.

Samir Spranceana este acuzat ca a beneficiat de incasari ilegale de TVA in suma de aproximativ 300 de miliarde de lei, de la Direcţia Generala a Finanţelor Publice Dolj(DGFP).

"In perioada iulie 2003 - sept 2004, Spranceana s-a prezentat, in mod repetat, la DGFP Dolj, cu documente financiar-contabile care atestau achiziţionarea de mijloace fixe, plus utilaje de la mai multe societaţi, si a solicitat si obţinut TVA in valoare de aproximativ 300 de miliarde de lei", a declarat purtatorul de cuvant al PICCS.

Printre firmele lui Samir Spranceana care au beneficiat de rambursari de TVA se numara si societaţile Kira Grup, de confecţii, si Oltenia Network Cable, care deţine in Craiova postul de televiziune Oltenia TV. Despre Samir se spune ca este unul dintre apropiatii lui Gigi Netoiu si unul dintre capii lumii interlope din Craiova.