Deputata PD Lavinia Sandru cere demisia lui Ralu Filip din functia de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, dupa anuntul acestuia de acum doua zile de a candida la Primaria Capitalei. In opinia sa, anuntul a fost facut prin incalcarea deontologiei, deoarece acesta ar fi trebuit sa paraseasca mai intai functia actuala.

"Candidatura pentru functia de primar general presupune -implicit- publicitate, iar domnul Ralu Filip a fost deja favorizat de catre posturile de televiziune, in dauna celorlalti candidati, abuzand astfel de functia sa", se arata in comunicatul lui Sandru.

Deputata considera ca presedintele CNA "a intrat deja intr-o competitie electorala si nu mai poate garanta echidistanta necesara exercitarii functiei sale, in conformitate cu legea". Analistul Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia, ne-a declarat ieri ca legea de functionare a CNA nu interzice o asemenea candidatura, dar ca exista o problema de ordin "moral".

CNA stabileste, de exemplu, timpii de antena ai candidatilor la postul de primar. Din aceste ratiuni, presedintele Consiliului ar putea fi "suspendat" daca ceilalti membri o vor cere, ne-a mai spus Parvulescu.

"Nu demisionez"

In replica la afirmatiile deputatei PD, presedintele CNA a declarat ca nu va demisiona din functia pe care o detine in acest moment, sustinand ca nu are mai multe beneficii decat ceilalti candidati deja anuntati. "Din contra, va reamintesc ca un candidat independent are nevoie de 30.

000 de semnaturi pentru a se inscrie in cursa, spre deosebire de un candidat al unui partid, cu peste 100 de membri in Bucuresti, care nu are nevoie de acest numar de semnaturi", a mai spus Ralu Filip, adaugand ca, mai mult decat atat, un candidat independent este ultimul inscris pe buletinul de vot.

Pe de alta parte, presedintele Consiliului a mai spus ca se astepta ca Lavinia Sandru sa fie mai preocupata de schimbarea Legii si de asigurarea unei lupte cinstite pentru aceasta cursa, decat de el. "Ii reamintesc Laviniei Sandru ca nici Traian Basescu nu a demisionat din functia de primar general atunci cand a candidat pentru Presedintie.

Legea nu-mi interzice sa candidez, nu am beneficiat de publicitate. Ludovic Orban, candidatul PNL, este cel care a beneficiat de mai multa publicitate pana acum", a precizat Ralu Filip. (A. DINESCU/C. EPURAN)